keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Turku Design Week(end) kuvina

Snifsnif, vieläkin hieman flunssainen tervehdys kaikille, toivottavasti viikkonne on alkanut mukavasti! Tässä vihdoin hieman kuvamateriaalia viikonlopun Turku Design-tapahtumasta, jotka hieman hämäävästi oli nimetty Turku Design Weekiksi...


TDWTapahtuma järjestettiin taide-, antiikki- ja kädentaitomessujen yhteydessä Turun messukeskuksessa, ja esillä oli taitajia designin eri osa-alueilta. Designosasto oli sijoitettu heti toisen messuhallin etualalle, johon oli varattu reilusti tilaa näytteilleasettajille. Toisessa päässä hallia taas sijaitsi lava, jolla kuultiin aika ajoin näytteilleasettajien ja designin tekijöiden haastatteluja. Äänentoistossa tosin olisi ollut parantamisen varaa: hieman kauempana lavasta ääni hukkui taustameluun...


Photo & Video Sharing by SmugMugHeti ensimmäiseksi sisään tullessani törmäsin kuitenkin designåutomaatiin, josta bongasin mm. Polka Jam-tuotteita. Tosi hauska idea: saahan automaatista kaikkea muutakin (mm. slovenialaista maitoa), niin miksei sitten turkulaista designia!Ystäväni Minna päivysti Varsinais-Suomen yrittäjänuorten pisteessä. Yrittäjyys saattaa tuntua pelottavalta, mutta kun tukemassa on tämä jengi, niin bisnekseen saa varmasti potkua. 


Photo & Video Sharing by SmugMugEsilleasettajista yksi suosikeistani oli Terraviivan kauniit sisustuskaakelit. Kojulla päivysti sisustussuunnittelija, joka esitteli hienoja käyttökohteita näille kaakeleille. Tässä on jujua: ei vain tuoda tuotteita esille, vaan näytetään, miten ja mihin niitä voi käyttää. 10 pistettä! Aloin jo haaveilemaan yksilöllisestä suihkuseinästä tai keittiön laatoituksesta.Kutsun messuille sain Anna Pusu Designilta. Olen tutustunut Anna Pusu-koruihin ensimmäisen kerran Pori Jazzeilla muutama vuosi sitten, kun hankin itselleni ihanat Audrey Hepburn-korvikset. Tälläkään kertaa en päässyt tapaamaan suunnittelija-korutaiteilija-Jenniä, mutta juttelin hetken hänen isänsä kanssa ja lähetin Jennille kiitokset ja terveiset. Mahtavaa, että vanhemmat kannustavat tytärtään toteuttamaan unelmansa!! Tässä valmiita esimerkkejä, mutta korunhan voi tilata millä kuvalla tahansa.
Tekstiilipuolella huomioni kiinnittyi kaarinalaisen Inlan kauniisiin printteihin. Koivukuvio on mielestäni todella raikas, ja himoitsinkin kirkkaan vihreitä tyynyjä parvekkeelleni. Tässä ehdottomasti Simple is Better.
Mutta ei kuitenkaan mennä liian simppeleihin juttuihin, kyllä elämässä pitää olla pilkettä silmäkulmassa. Sitä on mielestäni näissä Konttori & Paja-tuotteissa, joista etenkin höpsö keittiöpyyhe veti suupielet hymyyn. Isäntä ja emäntä molemmat päässeet pyyhkeeseen :D Konttori & Paja löytyy Sirkkalankadulta.Kävin myös kurkistamassa taide-, antiikki- ja kädentaitomessujen puolelle, jotka selvästi olivat se viikonlopun päätapahtuma. Tuntui, että design jäi hieman varjoon tässä tapahtumassa - olisin toivonut lisää näytteilleasettajia, mutta voisiko olla, että messut ovat kuitenkin hieman epäsopiva areena uudelle suomalaiselle designille? Vaikutti siltä, ettei tapahtuman kohderyhmä ollut löytänyt hyisenä lauantaina messukeskusta, joka sijaitsee kaupungin laitamilla reilun vartin bussimatkan päässä keskustasta. Asetankin sitä suuremmat odotukset toukokuussa Turun keskustassa järjestettävälle Turku Design Festivalille - ainakin paikka ja aika ovat otollisemmat kohderyhmän tavoittamiselle.

Kaiken kaikkiaan lauantain messupäivä oli kuitenkin mukava kokemus vaikka olinkin odottanut hieman laajempaa tarjontaa. Mahtavaa, että tällaisia tapahtumia ylipäätään järjestetään ja jäänkin mielenkiinnolla odottamaan, mitä Turku Design Festival tuo tullessaan.

Iloista Pääsiäisviikkoa kaikille, palaan huomenissa Lindex-juttujen kanssa!


2 kommenttia:

 1. Taidat olla ihan oikeassa siinä, ettei tuo tapahtuma vaan ollut löytänyt oikeaa kanavaa tavoittaa se kohdeyleisö. Design, antiikki ja kädentaidot on kaikki niin mun juttuja, enkä mä tiennyt tapahtumasta mitään. No, ehkä ensi kerralla. Kuvien perusteella tarjonta näytti kuitenkin kivan värikkäältä ja monipuoliselta.

  Hauskaa pääsiäistä ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo paljon siellä oli nähtävää ja olisikin pitänyt lähteä paikalle vähän aiemmin. Vaikka ihmisiä messuilla kyllä riitti niin silti jäi sellainen olo, että enemmänkin olisi voinut olla.

   Kiitos samoin mukavaa Pääsiäisviikonloppua ja kiitos, olo on jo parempi vaikka hieman nuhainen... :/

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...