tiistai 17. huhtikuuta 2012

Come on little plant friends, you can do it!!

Olin malttamaton, ja ostin parvekkeelleni hortensian liian aikaisin! En uskonut lämpötilan enää laskevan lasitetulla parvekkeella alle nolla, mutta hieman ennen pääsiäistä niin vain kävi. Pelkäsin hortensian jo kuolleen kokonaan, mutta leikkelin silti kasviparan ihan lyhyeksi ja kokeilin, joisiko se vielä hieman vettä.

Tältä hortensiaraukkani näyttää tällä hetkellä - there is hope!


Photo & Video Sharing by SmugMugNäissä Ikean purkeissa taas pitäisi kesällä kasvaa hienoja yrttejä: basilikaa, rosmariinia ja korianteria. Katsotaan, päästäänkö parvekkeella Brysselin puutarhamittoihin, siellä nimittäin yrtit viihtyivät (jääkylmään ja märkään heinäkuuhun saakka, jolloin etanat ottivat pihallani vallan!)


Photo & Video Sharing by SmugMug


Viime vuoden puutarhakuviaParvekkeeni väreiksi kelpuutin lopulta mustan, harmaan ja fuksianpunaisen/pinkin. Kukista tulee tietysti myös hieman vihreää, mutta näillä väreillä mennään. Inspiraatiota sain mm. Image Black & White-blogin inspiraatiopostauksesta ja Iittalan hauskasta muovikannusta. (verkkokaupan kuvassa oranssi kannu, itse ostin fuksianpunaisen!)ps. muistakaa käydä äänestämässä rantakuvaani Pieni Lintu-blogin kuvakilpailussa!! :)
kiitos kiitos kiitos!

6 kommenttia:

 1. Oi mikä ötökkä :D

  Ihana tuo viime kesän slide show :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin ensin, että se on vain joku suttu, mutta zoomaus todisti asian: kuvaan oli tallentunut öttiäisen lento :D

   Kun Bryssel-kuvia välillä vilkaisen, niin tulee heti ikävä - monta hyvää hetkeä mahtui vuoteen 2011 Belgiassa.... *sniff*

   Poista
 2. vaikka peltiset kukkapurkit kivoja ja kaikkea ovatkin, niin valitettavasti minun pitää kertoa sellanen fakta, että kukat eivät niissä viihdy/kasva. Kuumentuvat liikaa kesällä eivätkä hengitä. Niihin jää myöskin vesi pohjalle ja tukehduttavat kukkasten juuret kun vesi ei pääse muuten kun haihtumalla pois... mutta jos taas peltipurkin sisään laittaa savisen ruukun niin sitten pärjäävät ja homma toimii :) Mutta koita ihmeessä jos sinulla peltipurkit toimii, voipi olla että saattaa joku kasvi tykätäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Hanni5!! :)

   Juu nuo peltiset yrttipurkit olivat halpa heräteostos Ikeasta - saa nähdä alkavatko siemenet edes itää. :D Tuo multakin tuli sellaisissa kuivissa paakuissa, joten odotukset eivät ole kovin korkealla. Mutta ken tietää, ehkä sieltä jotain vielä lähtee kasvamaan! Belgiassa chilit ja munakoisot viihtyivät peltiruukuissa, mutta siellä ilmasto onkin kosteampi kuin Suomessa.

   Parvekkeeni on myös lasitettu ja sinne paistaa iltapäiväaurinko. Keskikesällä ikkunat pitää siis pitää auki koko ajan, että ilma edes vähän vaihtuisi eivätkä kukat kuolisi heti lämpöhalvaukseen. Voih, olisipa se oma oikea puutarha...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...