lauantai 21. huhtikuuta 2012

Sinisimpukat: Moules-frites


Photo & Video Sharing by SmugMug

Keskiviikkona herkuttelimme tarjouksessa olleilla sinisimpukoilla. Simpukoiden kaveriksi ostimme parsaa sekä belgialaisittain ranskanperunoita ja majoneesia. Hesarin sivuilta löytyy simpukoille hyvä ohje, jossa myös neuvotaan esivalmistelut. Simpukathan pitää ennen kattilaan laittoa tarkistaa, että ne ovat eläviä. Kattilaan laitetaan vain ne simpukat, jotka sulkeutuvat jos niitä kopauttaa tai puristaa yhteen. Keittämisen jälkeen sitten poistetaan ne simpukat, jotka eivät ole avautunut. Eli ennen kattilaan laittoa simpukoiden pitää reagoida sulkeutumalla, keittämisen jälkeen taas kiinni jääneet heitetään pois.
Ostimme ruokajuomaksi uutta lempiviiniäni. Nyt varmasti viinituntijat kauhistuvat "chardonnayta simpukoiden kanssa!!" - mutta minusta ainakin tämä viini sopi hyvin ruokaamme. Tietääkö muuten joku, mitkä viinit sopivat ihan oikeasti simpukoiden kanssa? Mojitoinnostuksessamme unohdimme kysyä Alkosta... :D

Photo & Video Sharing by SmugMug

Tänä iltana tiedossa on kuorokonsertti, jota menen tällä kertaa kuuntelemaan! Hassua, etten itse ole laulamassa, mutta tuntuu todella rentouttavalta mennä vain kuuntelemaan. Konsertin jälkeen meillä on vielä espanjalainen ilta, joten mukava lauantai-ilta tiedossa!

Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)

7 kommenttia:

 1. Lyxbruden äter lyxmat! Sa ska det vara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, eller hur?! Och till efterrätt hade vi macaron-bakelser! ;)

   Poista
 2. Mäkin tykkään simpukoista mutten ole koskaan kyllä ruvennut niitä itse tekemään :). Ja mielestäni ruoan kanssa sopii parhaiten se viini josta itse nautiskelija tykkää, ihan sama mitä siitä joku toinen sanoo. Suomessa on ihan liikaa tätä "mitä pitäisi olla" mieltä, vaikka viinit on tehty nautittavaksi ja siinä tapauksessa tietty yksi tykkää enemmän yhdestä ja toinen toisesta. Kiva jos olet löytänyt viini joka sopii mielestäsi simpukoille, toivottavasti pääsen minäkin pian kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos Ella, että sanoit noin viineistä!! Tuntuu, että täällä Suomessa on jokin kirjoittamaton sääntö, että viinin pitää olla yli 10 € / pullo, että sitä "saa" ostaa eli että se on laadukasta. Monissa tapauksissa näin varmaan onkin, mutta esim. tuo uusi löytöni on 6,90 € ja ihan tosi hyvä perusvalkkari!

   Tunnen muutaman viini-hifistelijän, niin näistä viineistä kirjoittaminen vähän pelottaa... ;)

   Tämä oli mullekin eka kerta, kun edes ostin simpukoita. Yllättävän helposti ne sitten kuitenkin valmistuivat ja hinta oli murto-osa ravintolahinnoista, 3,95 €/kg!! :D Hyvää ja halpaa siis! ;)

   Poista
 3. Aha,ser att du ren gav svaret på min kommande fråga... hur mycket kostar musslor i finland? Har själv aldrig handlat musslor i finland. Här går de lös på ca 3 € kilo, ibland kan man hitta erbjudanden på typ 2 euro kilo, men då brukar man få slänga en del, musslorna dör då under vägen hem från butiken... Musslor med spaghetti är ju också himmelskt gott, myki vitlök och chili bara :) På belgiskt vis måste jag erkänna att jag aldrig har testat... Funkar kombinationen faktiskt? //Marina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj, musslor på belgiskt vis är sjukt gott! Riktigt krispiga franskisar och en tjock majonnäs till, mmmums! Vi kokade också sparris som också passade jättebra med musslorna. här på HS.fi finns en intressant artikel om musslor et la Belgique.

   Musslor med spaghetti ska jag absolut prova o laga då det blir mussel-säsong igen i september! (april är ju sista "riktiga" musselmånaden innan sommaren, åtm. enligt belgarna ;) )

   Förresten Marina-dear, du ska skriva in Florajubbe i din kalender: 17.5.2014. :)

   Poista
 4. Will do :) Du ska skriva in "vacanza sul lago di como" i kalendern :) Marina

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...