torstai 26. huhtikuuta 2012

Kiitos, riittää.

Tätä aihetta olen miettinyt jo kauan, mutta viimeisen sysäyksen tämän päivityksen kirjoittamiseen sain, kun selailin Sokos-kuvastoa vanhempieni luona.

Kuten varmaan monen muunkin, myös minun lapsuuteeni kuuluivat ihanat Tove Janssonin Muumi-hahmot. Meillä tosin luettiin enemmän Peppiä ja Eemeliä, mutta myös Muumi-kirjat ja tv-sarja tulivat tutuiksi. Keittiön kaapeistani löytyy tällä hetkellä jo useampi Muumi-muki enkä enää meinaa pysyä perässä, kuinka monta uutta mukia vuodessa oikein ilmestyykään.

Vaikka pidän sympaattisista Muumeista, sai tämä Sokoksen kuvaston aukeama minut kuitenkin vain huonolle tuulelle ja miettimään, mitä mieltä Tove Jansson tämän hetken tuotteistamisesta oikein olisikaan.


Photo & Video Sharing by SmugMug
Kuva: Sokoksen kuvastosta. Kuvan voi klikata isommaksi. 

Kuvassahan näkyy vain murto-osa tämän hetken Muumi-tuotteista, ja ihmettelenkin, missä menee liikatuotteistamisen raja? Muumi-hahmot, -mukit ja Muumi-aiheiset lasten lakanat ymmärrän, mutta viime aikoina Muumi-kuosit ja kuviot ovat minun silmissäni kokeneet aikamoisen inflaation. Liika kertakaikkiaan on vain liikaa.

Kuva: sokos.fi

Näiden kotimaisten firmojen tuotteiden lisäksi voimme mm. herkutella Muumi-karkeilla ja kirjoittaa Muumi-kirjepaperille kirjeen Muumi-kynällä ja liimata kuoreen Muumi-postimerkin. Jos Muumi-veitsellä leikkaa sormeen, niin apuun tulee Muumi-laastari. Muumi-maailmasta minäkin ostin itselleni Muumi-lasinaluset, joille voisin Muumi-mukini laskea. Apua, hengästyn jo pelkästä kirjoittamisesta...

Vaikka näitä hellyyttäviä hahmoja rakastankin, niin nyt kyllä iski Muumi-ähky. Pelonsekaisin tuntein odotan seuraavaa tuotetta, jossa nämä Janssonin tutut hahmot seikkailevat...

5 kommenttia:

 1. Hih, pisti hymyilemään :) Eikös kaupoissa oo jo jotain muumimuniakin! Siis ihan kananmunia, ei suklaisia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä...oikeesti...!! En oo sellasiin (onneksi) vielä törmännyt :D

   Poista
 2. Mulla muumimukit on ainoat tuotteet joissa muumeja siedän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on alkanut ne mukitkin pikku hiljaa tökkiä... kamalan kalliita ja uusia mukeja tulee jatkuvalla syötöllä. Mutta joo, ainoat Muumi-jutut minulla on mukit ja lasinaluset, joissa on kuvattuna yksi ruutu sarjakuvaa sillä alkuperäisellä tavalla piirrettynä :D Muille taidan sanoa jatkossakin ei kiitos. (no okei, Muumi-karkkeja saatan ehkä ostaa tuttujen lapsille ;) )

   Poista
 3. Mä olen niin samaa mieltä. Ärsyttää kun alkuun kivat ja vähän erikoiset muumimukit on muuttuneet ihan tavanomaisiksi, kun muumeja on yhtäkkiä paikat pullollaan. Toi on niin Tove Janssonin suloisten satuhahmojen riistoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...