tiistai 10. huhtikuuta 2012

Suklainen sitruuna-marenkikakku


Photo & Video Sharing by SmugMug

Tällainenhan siitä sitten tuli! Mielestäni marengin kuuluu olla päältä rapeaa ja sisältä pehmeää, joten iskin kakun vielä uuniin marengin levittämisen jälkeen. Tältä se sitten näytti sisältäpäin:




Ihana makean suklaan, kirpeän sitruunan ja pehmoisen marengin liitto - suosittelen kaikille herkkusuille! Loppuenlopuksi tämä kakku ei ole edes kovin vaikea tehdä, ja sitäpaitsi kakun kaiverrettu "sisälmys" maistuu ihanalta vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera! Mitään ei siis mene hukkaan, ei myöskään kananmunia, koska sitruunakiisseliin käytetään keltuaiset ja marenkiin sitten taas valkuaiset.

Pääsiäistä olen siis viettänyt herkutellen ja rentoutuen. Pieni pääsiäislomani jatkuu vielä muutaman päivän mutta loppuviikosta palaan takaisin Turkuun. Nyt kuitenkin otan kaiken irti rauhallisista lomapäivistä - tänään illalla tiedossa elokuva Piiat!



Photo & Video Sharing by SmugMug

12 kommenttia:

  1. Oi vitsit, näyttää taivalliselle. Mäkin olen joskus käyttänyt muuten lemon curdia johonkin cupcakeihin, mutten ole sen jälkeen keksinyt reseptiä, mihin loput laittaisi. Tätä pitäis kokeilla joku kerta. Mun avomieheni vaan on siitä "vähän" omituinen, ettei syö suklaata YHTÄÄN. Missään muodossa. Arvaa kuka tuonkin kakun söisi kokonaan yksin. Apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, enpäs ole ennen kuullutkaan, ettei joku söisi yhtään suklaata! :D No, sulle jää enemmän!! :))

      Reseptistä tulee paljon sitruunatahnaa, joten siitä riittäisi varmasti pienempään kakkuun ja muffinseihin. Me syötiin osa kakkumurujen ja vaniljajäätelön kera :)

      Poista
  2. oih ja voih, kuinka herkullisen näköistä.... Edelliseen liittyen; mun puoliso syö kyllä suklaata, mutta makeita leivonnaisia se ei niinkään syö... odottelen siis sopivia vieraita, keille tätä voisi tarjota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä hyvää, vaikka tein sitruunatahnaa ensimmäistä kertaa ihan itse.

      Kakku voisi sopia myös vappujuhliin; jotenkin keväinen fiilis tulee raikkaasta sitruunasta ja marengista! :) Toivottavasti pääset pian kokeilemaan reseptiä!

      Poista
  3. Tuota on pakko kokeilla! Mitä mieltä olet, voisiko kakkuun käyttää valmista lemon curdia vai oliko tuo itse tehty jollain tapaa erilaista? Oikotietä herkkuun etsin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä päätin tehdä itse, kun kananmunia ei sitten mene hukkaan: 6 keltuaista sitruunatahnaan ja valkuaiset sitten marenkiin. Mutta meillä oli kyllä purkki valmistahnaa kaapissa varmuuden vuoksi, jos olisin sössinyt itsetehdyn version :D Eli luulen, että ihan yhtä hyvää tulee purkkitahnasta, ei kun kokeilemaan! :)

      Poista
  4. Den sag smaskig ut! Härlig färg. Maräng är alltid gott men den ska vara knusprig. Donna Hay har fina recept, har nagra böcker i hyllan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jag visste faktiskt inte vem Donna Hay var förrän jag hittade detta recept på Lumos blogg! Men ljuvliga recept har hon på sin hemsida och lade den genast till mina bokmärken.

      Jag gillar inte heller "färsk" maräng utan tycker den ska absolut in i ugnen en sväng :)

      Hoppas ni firade en skön semester i Turkiet! :)

      Poista
  5. Åååh, skicka hit en bit kaka genast s'il te plaît!

    VastaaPoista
  6. Hauska, että insipiroidut kokeilemaan kakkua. Se on itse asiassa aika helppo tehdä näyttävyyteen nähden. Hyvä idea käyttää kakku uunissa marengin levityksen jälkeen, tulee vähän erilainen kuin alkuperäisellä reseptillä. Itse tein alkuperäisen ohjeen mukaan, "italilaisesta marengista" kun tulee aika jämäkkää paistamattakin.

    Valmiina ostettu purkkicurd on löysempää kuin Donnan lemon curd, jossa on maissitärkkelystä, tekee curdista jämäkämmän, eikä se leviä vadille kakun leikkaamisen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tosiaan ihan helpon uunissa käytettävän "perus"marengin kun tuo cream of tartar ja sokeriliemi ei ollut minulle tuttu. Joskus kyllä pitää kokeilla myös Donnan tapaa ja italialaista marenkia, kunhan vain uskaltaudun sokeriliemen keittoon! ;) (tällä kertaa en vielä uskaltanut, etten pilaisi pääsiäiskakkuamme)

      Kiitos kakkuvihjeestä, tuli todella maukasta!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...