keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Italia 08-09/2009 osa 1 - Salento

Tänään Sofién uusinta blogipäivitystä lukiessani tajusin, etten ole ollenkaan kirjoittanut tänne "isoimmasta" Italian matkasta, jonka tein kuoroni kanssa syksyllä 2009. Italia on suosikkimaani ja Sofién ihana fiilistelypäivitys inspiroi minutkin kirjoittamaan muutaman sanan mieleenpainuvasta matkastamme Italian eteläisiin osiin. Kyseessä oli siis kuoroturnee eli matkan pääpaino oli tehdä musiikkia omillamme ja yhdessä paikallisten kuorojen kanssa. Turneisiin mahdutamme kuitenkin aina myös nähtävyyksiä sekä ihan perinteistä turistailua.

Photo & Video Sharing by SmugMug
Kuvat ajalta, jolloin omistin pienen Canonin pokkarin... 

Elokuussa 2009, kuoron 65-v. juhlavuotena, lensimme siis n. 40 hengen vahvuisen naiskuoromme kanssa Turusta Roomaan. Vietimme ensimmäisen illan Lido di Ostiassa Rooman ulkopuolella, josta jatkoimme bussilla yön läpi etelään Apulian alueelle, tarkemmin Salentoon ja Santa Cesarea Termeen, jossa agriturismomme Il Venticello sijaitsi.

Matkanjohtajamme (ciao M!) tiesi kertoa, että alue on suosittu lomakohde italialaisten keskuudessa. Meidänkin oli todettava, ettei englannilla kovin pitkälle päässyt vaan paikallista kieltä olisi pitänyt osata.  Suosittelen siis tätä kohdetta italiaa edes muutaman sanan puhuville.

Tällainen näkymä toivotti meidät tervetulleiksi pitkän ja ehkä myös aavistuksen epämukavan bussiyön jälkeen.





Täällä saimme viettää muutaman lomapäivän aurinkoa ottaen ja meressä polskien ennenkuin oli aika lähteä kohti Leccen kaupunkia ja ensimmäistä konserttia.

Yhden illan vietimme viehättävässä Otranton linnoituskaupungissa, jonka historiaan olisi voinut kauemminkin tutustua.

Photo & Video Sharing by SmugMug




Matkan ensimmäiseen etappiin mahdutimme myös vierailun viinitilalle, jossa söin ehkä elämäni ihanimman italialaisen lounaan! Voin myös vakuuttaa, että tilan viinit olivat todella maistuvia!

Leccen konsertin jälkeen herkuttelimme ja söimme maistuvaa illallista ravintolassa nimeltä Il Giardino. Kuten huomaatte, ei antipasteista ollut puutetta.


Photo & Video Sharing by SmugMug


Tästä Italian kengänkorosta minulle jäi erittäin positiiviset fiilikset, ehkäpä oikeastaan sen takia, että olimme joka paikassa varmasti ainoat Italian ulkopuolelta tulevat turistit! Täällä ei siis tarvitse väistellä turistilaumoja (mitä nyt silloin tällöin alueelle eksyneitä kuorolaisia...) vaan nauttia ihanasta auringonpaisteesta, merestä, maistuvasta ruoasta ja täyteläisistä viineistä (Primitivo ja Negroamaro ovat muuten alueen tunnetuimpia viinilajikkeita - kokeilkaahan, pitäisi löytyä myös Alkosta!)

Salentosta matkamme jatkui taas bussilla kohti Amalfin rannikkoa, Sorrentoa, Capria ja Massa Lubrensea, jossa lauloimme toisen konserttimme. Matkan toiseen etappiin kuului myös käynti Vesuviuksella sekä Pompejissa.

To be continued...



8 kommenttia:

  1. Minä olen käynyt Italiassa 8kertaa, Amalfi olisi varmaan ihana kohde!
    kurkkaa blogini jos haluat nähdä Italiakuvia tai jos kaipaat vinkkejä :) Roomastakin löytyy aivan ihania rantakohteita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorrenton alue oli myös todella kaunis - ensimmäiseksi mieleen jäi upeat isot sitruunat ja Limoncello! Mutta sielläpä olikin sitten (luonnollisesti) enemmän turisteja kun taas Salento oli ihanan "paikallinen" :)

      Roomassa olen käynyt vain siellä keskusta-alueella mutta ilmeisesti tuo Lido di Ostia on päiväsaikaan hieno rantapaikka. Vietimme siellä iltaa niin en nähnyt yhtään millainen ranta siellä oli.

      Kiitos paljon kommentista, kävin eilen jo kurkkimassa Italia-juttujasi! :))

      Poista
  2. Ou wau! Tässä tulee kauhea matkakuume. Olen ollut Italiassa vaan kerran, mutta milloin vaan voisin lähteä uudelleen. Sinnä jopa nykypäivänä pääsee helposti ja edullisesti... Oikeestaan siis miksiköhän edellisestä reissusta on jo kymmenen vuotta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä se lähteminen vaan on vaikeaa... pitäisi löytyä vapaata, rahaa ja sitten niitä kohteita kun on niin paljon! Mutta eihän tällainen Italia-fani voi kun suositella maata! Viime Rooman-matkan varasin muuten S-matkojen kautta, halvalla saatiin Finskin lennot ja hyvä keskitason hotelli, bonukset päälle :D

      Poista
  3. "Lu salentu, lu sole, lu mare e lu ientu..." Il salento, il sole, il mare e il vento! Jag väntar fortfarande på att någon fiffig person på ryan air ska börja köra tampere-brindisi och slussa in nordiska turister som vill sola och simma i en region i italien som är bra mycket förmånligare än amalfikusten... //Marina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JA! Hallo där Ryanair, hör ni oss? :) Faktiskt en bra idé, skulle mycket hellre semestra i Salento än i Sorrentotrakten (fast där var också fint) Skulle vilja se Otranto på nytt, Bari, Gallipoli... I Lecce var vi ju inte heller allt för länge, mycket att se där!

      Hoppas vi hinner ses i H:fors då ni är i Finland! :)

      Poista
  4. Ihania matkakuvia! :) Kiinnostava blogi sinulla, tänne palaan uudestaankin...
    Mukavaa viikkoa!
    Laura
    laapalaura.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Laura ja kiitos kaunis ihanasta kommentistasi! :)) Kiva kuulla, jos löytyi jotain kiinnostavaa luettavaa :)

      Kivaa viikonjatkoa myös sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...