tiistai 10. tammikuuta 2012

Bye, Christmas. See you next year!

Lupasin esitellä teille loppiaiseksi leipomani halkokakun, voilà!Photo & Video Sharing by SmugMug


Toivoisin jo kovasti valoisampaa aikaa - en pidä sisäkuvauksesta talvella kun keskellä päivääkin saa käyttää salamaa... Valitettavasti laitteistoni ei tällä hetkellä anna periksi tämän parempiin talvikuviin.


Bûche de Noël on ranskankielisissä maissa joululeivonnainen, joka päällystetään suklaakreemillä. Tämän hauskan ja maistuvan suomalaisversion bongasin äidin legendaarisesta reseptimapista, jonkun kotimaisen naistenlehden joululiitteestä. Halkokakun sisällä on ihan tavallinen kääretorttupohja, jonka päälle levitin aprikoosihilloa ja Viola-tuorejuustoa, johon olin sekoittanut hieman tomusokeria ja rahkaa. Kakku rullalle ja päälle voikreemiä ja valkoista marsipaania. Innostuin "hieman" tuon suklaan kanssa ja sitähän meni aivan liikaa kakun päälle. Eihän tuo nyt enää näytä yhtään koivuhalolta...! No, hyvältä se silti maistui, njam!

Nyt viimeisetkin joulunrippeet on korjattu pois ja intoilen jo kovasti kevään tulosta. Ennen keväisiä juttuja vielä muutama ajatus jouluun kuvien muodossa: liityimme metsänystävien joukkoon ja ostimme ensimmäisen kerran muovikuusen! Tällaisia koristeita siinä sitten roikkui.
Photo & Video Sharing by SmugMug


Vihreät sydämet ja valkoiset kyyhkyset ovat perinnekoristeet - ilman niitä joulukuusi ei vain ole joulukuusi. Jos nämä koristeet häviäisivät tai menisivät rikki niin vuodattaisin kyllä monta kyyneltä. Ovat niin kauniit ja tärkeät.

Nuotit olen saanut kummitädiltäni lahjaksi ja ne kuuluvat suosikkikoristeisiini. Punahameinen keijutyttö taas on matkamuisto Wienistä loppuvuodesta 2008, jossa vietimme "tyttöjen viikonlopun" äitini kanssa. Muuten kuusessa roikkui lasipalloja, kristallienkeleitä sekä valkoisia kangasenkeleitä.

Tiedän, että olen joulun aikaan ollut laiska päivittäjä mutta eiköhän asiaan tule muutos kunhan vain pääsen uuteen kotiini ja takaisin arkirytmiin! Touhukasta tiistaita kaikille!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...