perjantai 13. tammikuuta 2012

Suomalaista nerokkuutta - AVA-päiväpeite!

Hear ye, hear ye olen löytänyt maailman hienoimman päiväpeitteen! Katselin Maikkarin Tyylivarkaat-ohjelmaa ja siellä Elisa sai yksiöönsä ryhdikkään ja tyylikkään päiväpeitteen. Tyylivarkaiden nettisivut tiesivät kertoa sen olevan Avaroomin AVA-päiväpeite, tällainen:

Kuva mtv3.fi

Ideana on, että runkopatja, jenkkisänky tai futonpatja pysyy ryhdikkäänä ja siistinä eikä erillistä helmalakanaa tarvita ollenkaan. Peiton molemmilla sivuilla on vetoketjut, joten sänky on  helppo pedata. Pidän myös tuosta pallokuosista todella paljon, sänky näyttää ihanan raikkaalta ja siistiltä!

Avaroomilla on myös todella kivoja sänkyjä erilaisten päiväpeittojen lisäksi - mitäs pidätte esimerkiksi tästä tyylikkäästä pinnasängystä? (muuten ihana tuo oksa sängyn "yläpuolella" seinässä!)

Kuva: avaroom.fi

Onko joku muu katsellut Tyylivarkaita? Minusta se on piristävä uutuus sisustus- ja kodinmuutosohjelmien joukkoon. Pidän Kemikaalicocktail-blogin iloisesta Noora Shingleristä juontajana ja muutoskohteet ovat olleet tosi tyylikkäitä ja raikkaita. Ohjelman tyyli ja rytmi sopivat minulle, ja sisustusratkaisut ja ideat muutoskohteissa ovat toteutettavia.

Nyt siis odottelen ensin sängyn saapuvaksi, että pääsen mittaamaan kuinka korkean helman päiväpeittooni tarvitsen. AVA-peittoon saa nimittäin itse valita helman korkeuden, sänkyjä kun on niin erilaisia. 

Tänään kävin myös verho-ostoksilla Verhosalongissa, ja sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen löysin kivat Vallilan kankaat. Makuuhuoneeseen Tanja Orsjoen lilaa Kelohonkaa ja olohuoneeseen saman suunnittelijan mustavalkoista Mon Amour-kangasta. Muutaman sisustustyynyn teetätin Orsjoen oranssista Lovebirds-kankaasta. Eli kotimaisella mennään - onkohan se tämä designvuosi nyt kun on minuun näin vaikuttanut...! Vallilan kevään kuvastoa voi muuten selata täällä.

5 kommenttia:

 1. Joo toi päiväpeite on ihana. Näin ohjelman ja mietin, että miten sen itse voisi toteuttaa. On "projektipiikissä".
  Muutenkin pidän ohjelmasta juuri sen takia, että siinä on paljon toteutettavissa olevia juttuja, mietintämyssyyn sopivia.
  Ja tuskin maltan odottaa, että pääsen ihastelemaan sinun sisusratkaisujasi

  VastaaPoista
 2. En ole katsonut ohjelmaa.

  Pinnasänky ei ole ollenkaan mun mieleen.

  Päiväpeitto näyttää kauniilta, mutta miten käytännössä muotoutuu kun siellä alla on ihan oikeesti peitot ja meillä ainakin on nukkutyynyjä käytössä kokonaiset 7kpl. ;) Että ei näyttäisi varmaan fiksulta kun tuo pääpuoli olisi ihan vinksallaan, tollanen pitää olla tuollai suorana. Ja mä en haluisi pitää nukkutyynyjä pölyyntymässä päiväpeiton päällä.

  Kylläpäs mä nyt oon vaikia. ;)

  VastaaPoista
 3. Pinnasänky on kyllä kovin moderni eikä varmaan sieltä käytännöllisemmästä päästä. Olen lapsettomana monta kertaa miettinyt, kuinka pientä lasta tuon mallisten sänkyjen pohjalta jaksaa nostaa...! Muotokieleltänsä se kuitenkin puhutteli minua, jotenkin sellainen minimalistinen!

  Ja mä olen taas sellainen "kevyt" nukkuja - tyynyjä on max 2 kpl eli tuo sopisi mulle. (laiskalle! ;) ) Mutta mietin ihan samaa aiemmin, jos on paljon tavaraa peiton alla niin siitähän tulee pakosti muhkurainen! :) Ja nukkumatyynyt todellakin pitää saada peiton ALLE, sisustustyynyt on sitten asia erikseen.

  Brita jos on kätevä käsistään niin tuollaisen voisi varmasti toteuttaa itsekin. Sopivat palat vain yhteen vetoketjulla. Tosin minulta rähmäkäpälältä se ei onnistuisi :D

  VastaaPoista
 4. Onpas kätsy toi päiväpeite! Harmi, että maksaisi jotain 300e parisänkyyn :( Täytyy vaan tyytyä Hemtexin nykyiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eivät ole sieltä halvimmasta päästä. Tosin Prismassa katselin Luhdan peitettä, joka jo sekin oli 100 € tietämissä. Päätin siis, että kun pääsen taas töiden makuun niin säästän palkasta tuon peitteen verran ja sitten se toivottavasti kestää useamman vuoden siistinä! :)

   Hemtexissä en ole käynyt aikoihin, pitääpäs ensi viikolla tehdä sinnekin retki! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...