keskiviikko 18. tammikuuta 2012

WDC Helsinki 2012 ♡ Iittala

Turkuun ajaessamme pysähdymme yleensä Riihimäen ABC:lla, josta löytyy myös Iittalan myymälä. Viimeinen bongaukseni sieltä ovat nämä kivat WDC2012 Kotikaupunki-mukit!


For Iittala - WDC2012 by Miira Zukale

Kollaasin kuvat Iittalahomeshopping.com


Mukit Keskusta, Puisto, Meri ja Kortteli ovat Miira Zukaleen suunnittelemat ja juhlistavat Helsingin design capital vuotta. Näin Iittala itse kuvailee mukisarjaa

Arabia, jonka juuret ja koti on ollut Helsingissä vuodesta 1873, inspiroitui Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi 2012 (WDC Helsinki 2012). Nimityksen on myöntänyt teollisen muotoilun maailmanjärjestö Icsid. Arabian Kotikaupunki -mukisarja on suunniteltu Kaj Franckin pelkistetylle ja aikanaan 1952 radikaaliksi syntyneelle Teema-mukin muodolle. Taideteollisesta korkea-koulusta vuonna 2007 valmistunut suunnittelija, Miira Zukale, suunnitteli koristeet, joiden kuviomaailmasta on aistittavissa Arabian kotikaupungin iloinen ja kotoisa tunnelma. Mukeissa on neljä teemaa (Puisto, Meri, Kortteli, Keskusta), jotka palauttavat omistajalleen mieleen Helsingin arkkitehtuurin, merimaisemat, puistot, torit sekä parhaat kulkuvälineet, ratikan ja pyörän. Mukit on valmistettu Arabian tehtaalla Helsingissä.

Mukit ovat muuten tämän kuukauden S-tarjouksena Sokoksissa 15,90 € kappalehintaan! Itse aijon hankkia ainakin yhden mukin muistoksi - meillähän oli instituutissa viime vuonna kaksikin WDC-ohjelmaa, Hel-looks- ja Pekka-näyttelyt.

Iso muuttokuorma on muuten jo viety Turkuun ja nyt perjantaina lähden laittamaan kotia kuntoon. Isä ilmoittautui vapaaehtoiseksi lampun- ja verhotangonkiinnittäjäksi ja lähtee mukaan handymaniksi. Kilttejä nuo isät! :)

2 kommenttia:

  1. Kääks, nuo siniset "senaatintorimukit" onkin nyt sitten ihan pakko ostaa Suomesta helmikuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä kiva idea Iittalalta juhlistaa WDC-vuotta. Suosikkini ovat nuo meri ja puisto, johon citykanikin on päässyt kuvaan! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...