torstai 26. tammikuuta 2012

Italia 08-09/2009 osa 2 - Sorrenton niemimaa

Matkamme toisella etapilla tutustuimme Sorrenton niemimaahan, johon kuuluvat Napolin ja Salernon provinssit. Konsertin pidimme Massa Lubrensessa, ja viihtyisä ja moderni hostellimme Seven Hostel taas sijaitsi Sorrenton kaupungin laidalla. (muuten todella kiva ja raikas uusi hostelli, jossa oli jopa hulppea kattoterassi!)

Saavuttuamme Sorrenton alueelle suunnistimme heti ensimmäiseksi Caprin saarelle, jonne pääsee helposti Sorrentosta laivalla. Caremarin laivat ajavat reittiä useamman kerran päivässä ihan sopuhintaan.Photo & Video Sharing by SmugMug

c

Aivan ensimmäiseksi lähdimme kohti sinistä luolaa, Grotta Azzurraa. Matka luolalle taittui veneellä, joka sitten luolan suulla vaihtui pieniksi soutuveneiksi. Sisältä luolasta minulla ei valitettavasti ole kovin hyviä kuvia, mutta sininenhän se oli, ei siitä mihinkään pääse. Matkalla olin kuvannut kuitenkin vähän laineita. Sopii mielestäni aika hyvin tähän vuodenaikaan kidutukseksi ;)

Photo & Video Sharing by SmugMug
klick to play :)

Luolaseikkailun jälkeen hyppäsimme rinnehissiin ja huristelimme saaren huipulle, jossa varsinainen "turistialue" on. Päivä oli ihan superkuuma, joten kuljeksimme vain kaduilla ilman sen kummempaa päämäärää. 


Näkymät saaren huipulta olivat hienot!

Nähtäväähän saarella kyllä on, mutta tällä päivän matkalla en jaksanut lähteä seikkailemaan sen kauemmaksi "keskustasta". 

Seuraava retkemme suuntautui Vesuviukselle ja Pompejiin. Bussimme kiemurteli kapeaa vuorenrinnettä  ylöspäin mutta loppumatkan huipulle kiipesimme kuitenkin aivan itse! Tyhmänä en ollut ottanut lenkkareita mukaan - jos edes harkitset Vesuviukselle kiipeämistä (matka ei muuten ole mikään erityisen pitkä) niin LENKKARIT kannattaa ottaa mukaan... 

Ryhmäämme kuului yksi geologiaa opiskellut leidi, joten saimme kuulla mielenkiintoisen kertomuksen Vesuviuksesta ja siitä, mitä tapahtui kun tulivuori purkautui. Ilman tätä tietoa en olisi kyllä saanut mitään irti kivikasoista! Tuolta kraaterin rinteiltä nousee muuten edelleen savua vuoren onkaloista, huimaa!

Olinpa ottanut jopa hieman videokuvaakin, hehe! Matkapäiväkirjan ensimmäinen ja ainoa osa :D

Vesuviuksen jälkeen matka jatkui alueelle, jonka purkaus oli kerran peittänyt alleen. Pompeji on varmasti monelle tuttu kaupunkina, joka hautautui elävältä ja säilyi meidän päiviimme asti jähmettyneenä laavakerrosten alla. Paikka oli kyllä vaikuttava ja niin hienosti säilynyt!

Päivä oli aivan jär-kyt-tä-vän kuuma ja sen takia kartanlukutaitokin vaikutti olevan hukassa. Emme löytäneet sitä kuuluisaa bordellia ja lopulta luovutimme. Aika hienoja juttuja siellä kuitenkin näki.

Photo & Video Sharing by SmugMug
Kodin vartija

Ja tietysti baari

"mitä laitetaan?"

Pompeji-kierroksen jälkeen nautin ystäväni A:n kanssa ehkä maailman ihanimmat jäiset sitruunajuomat, jotka maistuivat aivan taivaallisilta kuuman ja pölyisen päivän jälkeen! Sen kuvan on sensuuri valitettavasti vienyt aika läkähtyneiden kuvattavien takia ;)

Ennen bussimatkaa takaisin Roomaan ehdimme vielä vierailla Limoncello-tehtaalla ja tutustua Sorrentoon paremmin. Löysimme ystävieni kanssa jopa Caruso-museon, tiedättehän tämän maailmankuulun tenorin?


Tästä laulusta muodostui turneen tunnuslauluPhoto & Video Sharing by SmugMug
Näistä taas muodostuu taitavissa käsissä...

Photo & Video Sharing by SmugMug
Limoncello sitruunalikööriä!

Vierailimme Villa Massan "limoncellotehtaassa". Suomestakin pitäisi saada tätä merkkiä ja sitä on myös Frödingenin limoncellokakussa - suosittelen maistamaan! :)Caruso-museo Sorrentossa
Photo & Video Sharing by SmugMugSorrentossa ehdimme myös ihastella paikallisten tilataidetta... osaako joku sanoa, mikä tarkoitus näillä vesipulloilla on?!
Photo & Video Sharing by SmugMug

Sorrenton alue oli siis oikein viehättävä ja teki vaikutuksen kauniilla maisemillaan. Turisteja alueella liikkui tietysti enemmän ja hinnat olivat sen mukaiset. Vesuvius ja Pompeji olivat vaikuttavia kohteita ja Caprille voisi mennä jopa uudestaan. Maineestaan huolimatta myös Napoli kiinnostaisi tulevaisuudessa.

Italian-turneemme päätimme ikuiseen kaupunkiin Roomaan ja pieneen Anguillaran kaupunkiin, jossa konsertoimme paikallisen kuoron kanssa. Anguillaran reissulla näimme myös linnan, Bracciano-järven rannalla sijaitsevan Castello Odescalchin, jossa Tom Cruise ja Katie Holmes juhlivat häitään! Siitä seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...