tiistai 22. toukokuuta 2012

Päivän annos ja ISO kiitos ♥

Voi itku, olen tosi otettu kaikista ihanista kannustavista kommenteistanne edelliseen postaukseen!! Tuntuu todella hyvältä lähteä tälle matkalle kohti kevyempää minää tuollainen tukijoukko turvana, joten sydämellinen kiitos teille kaikille! :)

Vallan terveys- ja laihdutusblogiksi Sininen Huvimaja ei kuitenkaan muutu - eihän sitä koira karvoistaan mihinkään pääse, eikä nautiskelija arjen pienistä hemmotteluhetkistä. ;)

Kokosin kuitenkin muutaman ohjenuoran itselleni projektin tueksi. Ihan omasta päästä nämä keksin ja sillä periaatteella, että ovat toteutettavissa juuri minun kohdallani - esimerkiksi totaalinen monen kuukauden herkkulakko ei olisi realistinen tavoite.






Olenko unohtanut jotain tärkeää? Ehkäpä säännölliset ruoka-ajat olisi vielä hyvä lisätä listaan, mutta kesätöiden alkaessa aikataulu kyllä tasaantuu muutenkin.


Tässä muuten päivän annos - hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla siis mennään.






Salaattia, kurkkua ja tomaattia
4 siivua cantaloupe-melonia
kanan rintafile fetajuustolla täytettynä ja pekoniin käärittynä
(ilmakuivattu kinkku olisi ollut parempi!)

Tulen syömään 2 lämmintä ateriaa päivässä: lounas töissä ja töiden jälkeen n. klo 18-18.30 kotona. Töissä pidämme myös kahvitauon, jolloin on hyvä heittää mahan täytteeksi vaikka proteiinijogurtti, raejuustoa tai rahkaa niin jaksaa hyvin odotella sitten iltaruokaa.

Lenkillä yritän käydä aamuisin tai heti töiden jälkeen, aamulenkki pätee myös kesän gradupäiviin. Viikonloppuna ehtii sitten myös tehdä lihaskuntoa kotosalla - youtubesta löytyy aivan mahtavia treenivideoita!

Kauhistus, tulipa tervehenkinen postaus... liikuntaa, salaattia...! Nyt äkkiä jotain herkkua...! ;)



14 kommenttia:

  1. :D hyvät on herkut. Pidä aineenvaihdunta koko ajan käynnissä syömällä ja juomalla muutaman tunnin välein päiväsaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, pakko oli tasoittaa tekstiä jotenkin ;)

      Ja joo tuo on hyvä pitää mielessä, että nälkä ei saa tulla: sitten ainakin ahmii jotain makeaa tai raskasta pikaruokaa!

      Poista
  2. Tycker du har satt upp riktigt realistiska och bra mål! Stort lycka till på vägen! Jag skickar dig viljestyrka och kämpaanda :)Kram

    VastaaPoista
  3. Yks asia mihin koitan itse kiinnittää huomiota, on kaikenlaiset piilosokerit - tai ei aina niin piilossakaan olevat! :D

    Mutta sokeria löytyy aika yllättävistäkin ruuista, myös suolaisista. Ja jugurtit, murot, myslit ja vastaavat on kans aikamoisia piilosokeripommeja. Onneks on maustamattomat jugurtit ja rahkat, joihin voi laittaa hedelmiä tai vaikka pähkinärouhetta <3

    Itselleni pahin sortumisvaara on kauppareissulla, kun väsyneenä pitkän työpäivän jälkeen nälkä mahassa kurnien kävelen herkkuhyllyn ohi...Oon koittanut päästä tästä ostoslistan avulla, mitään mitä listassa ei lue, ei vaan saa eksyä ostoskoriin. Kauppalista aamulla valmiiks ja lompakkoon ja siinä pysytään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan totta, hedelmämehuissakin on joissakin laaduissa ihan turhaa sokeria. Kreikkalaista jogurttia oon syönyt jo kauan ja kaikki maustetut jugurtit maistuvat kyllä ihan kamalilta kun siihen maustamattomaan on tottunut. :)

      Itsehillintää kaupassa pitää kyllä harjoitella, etenkin kun lähikauppa on Cittari, jossa herkut on sopivasti kassojen vieressä... :D Täytyy opetella uusi reitti kaupasta kassoille juomien kautta :D

      Poista
  4. Mahtavaa että uskalsit postata tälläisistä aiheista (tämä ja edellinen postaus.) Itse olen samassa tilanteessa kroppani kanssa ja taistelu kropan eteen personal trainerin kanssa jo neljättä kuuta on antanut osviittaa tulevasta. Mutta hidastahan tämä projekti on, muutokset ei tapahdu kuin vasta tulevaisuudessa, haaveena ei olekaan tämän kesän kesäkunto vaan silmäilen vasta ensi kesää. Tässäkin toimii vanha sanonta hiljaa hyvä tulee! :) Tsemppiä sinne ja kiitos aidoista postauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi Karola!! :)

      Tuo personal trainer olisi kyllä niin unelma, mutta tällä hetkellä budjetti ei ihan anna siihen mahdollisuutta. Ja yritän tosiaan itsekin muistaa, että muutos ei tapahdu hetkessä: yllättävän helppoa se on painoa kerätä, mutta siitä eroon pääseminen onkin toinen juttu...

      Kiitos tsempistä ja kiva kun kommentoit! :)

      Poista
  5. Minusta on todella rohkeaa, että uskallat postata tällaisesta asiasta, aiheesta joka on varmasti monellekin meistä kipeä, minulle ainakin. En tuota edellistä postausta nähnyt "ajoissa", joten ajattelin nyt kommentoida tähän postaukseen pidemmälti. Toivottavasti ei haittaa :)

    Olen itse ollut saman ongelman edessä vuosikausia. Tuntui, että näännytin itseni erilaisilla dieteillä ja mitään ei tapahtunut. Koska mitään ei tapahtunut, niin en tietenkään myöskään jaksanut dietillä olla. Koska olen tällainen "mulle tänne nyt kaikki heti" - ihminen, niin jos ei tulosta syntynyt heti, niin totesin, että antaa olla. Lopputuloksena luovutin ja se valitettavasti näkyi painossakin. Sinällään en kyllä ole mikään vaa'an kannattaja, vaan minä kannatan mittanauhaa ja tavoitefarkkuja (jos sellaiset kaapissa on olemassa siis). Näkyipä tuo herkuttelu kyllä kiristävissä vaatteissakin.

    Hiljalleen kuitenkin päätin, että koetan ainakin saada aikaan jotain muutosta elämässäni. Minulla se alkoi työpisteen varustamisella vesikannulla. Kannuun mahtuu 1,25l vettä ja tavoitteena on juoda kannullinen joka päivä. Se ei aina onnistu, mutta useinpina päivinä kyllä.

    Sen jälkeen pakottamalla opettelin syömään aamupalan (turkkilaista jugurttia ja pakastemarjoja, myös auringonkukan siemeniä). Kun en ole mikään aamupala ihminen (ei vaan meinaa pystyä syömään), aloitin juomalla fruitien eli pakaste marjoja, hedelmiä ja loraus mehua sekaisin. Sen kautta totutin kehoni nauttimaan edes jotain ruokaa (tai siihen viittaavaa aamulla). Nykyisin olen tottunut jugurtin jo syömään, myös kehoni on alkanut aamupalaa vaatia.

    Viimeisenä opettelin syömään kaksi kunnon ruokaa päivässä, se tuli luonnostaan, mies kun haluaa lämpimän ruuan kotonakin (hänen kulutuksensa on myös aivan toista maata kuin omani). Se jätti napostelut, jonka takia lihoin, pois. Ei tarvinut napostella nälkääni, kuten ennen tein. En enää koe, että joutuisin kieltäytymään mistään, olen koettanut opetella kohtuutta. Syön töissä valipalaksi yleensä fruitien jonka hurautan jääkaappiin illalla valmiiksi (koetan löytää vähäsokerisia mehuja, onhan marjoissa jo niin paljon makeutta). Nyt on myös vireillä miehen kanssa kävelylenkit ja niiden lisääminen. Säännöllisesn epäsäännöllisistä pitäisi saada aikaan säännöllinen tapa. En tiedä paljonko painoa on pudonnut, mutta viime kesän kesävaatteet ovat löysähköjä ja sitä edelliset taas istuvat jälleen, eli noin yhden tai puolentoista vaatekoon verran on oma arvioini.

    No oliko tällä avautumiselle joku bointtikin? Oli. Omalla tarinallani tahdoin kertoa, että täällä ainakin tuetaan huimasti ja tsempataan kun sellainen tilanne tulee ja siihen on aihetta. Minusta tuo suunnitelmasi näyttää toimivalta. Pääasia, että se on sellainen, että koet selviäväsi suunnitelmasi kanssa etkä ns. haukkaa liian suurta palaa kerralla.

    Paljon tsemppausta ja samalla kiitos rehellisestä postauksesta.

    P.S. Kannatan kaupassa käyntiin tuota samaa, mitä Johanna tuolla kommentoi eli kauppalista mukaan. Itselläni se on auttanut huimasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentit eivät koskaan haittaa, ei pitkät eikä lyhyet :)

      Kirjoittelin edellisen ihan itsekkäistä syistä kun ajattelin, että ehkä vertaistuki auttaisi eteenpäin. Ja nyt kun olen kertonut julkisesti tästä projektista niin uskon, että sekin auttaa pitämään kiinni periaatteista - eihän sitä kehtaa kaikkien nähden luovuttaa! ;)

      Yritin tosiaan miettiä sellaisia ohjenuoria, joita pystyn noudattamaan. Esim. uskon, että 3 lenkkiä viikossa on ihan realistinen ja sen voin jopa ylittää. Herkuttelua en tosiaan pysty heti kylmiltään lopettamaan - etenkään kesällä, joten siihen jätin myös pienen porsaanreiän!

      Kiitos ihanasta kommentistasi ja tsemppauksesta!! <3

      ps. täälläkin syödään turkkilaista (tai kreikkalaista) jugurttia ja marjoja/hedelmiä aamupalaksi! :)

      Poista
  6. Du har lagt upp bra mål! Man blir riktigt inspirerad att själv lägga upp liknande mål. Lycka till, det kommer att gå bra! PS du har en fin blogg - Ida-Maria

    VastaaPoista
  7. Tsemppiä Petra! Hyvät ohjenuorat olet valinnut. Tuo päivän annoksesi näyttää todella herkulliselta, täytyypi kokeilla itse tuota joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :))

      Muuten yksi lemppariruokiani tuo fetatäytetty kana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...