torstai 3. toukokuuta 2012

Yashica - going retro


Yashica


Tällaisen aarteen kaivoimme isäni kätköistä vappuna.Kyseessä on komea 60-lukulainen, Yashica minister-D kamera, jolla isäni kuvasi ahkeraan vielä 80-luvun paremmalle puoliskolle saakka. Jossain vaiheessa kamera jäi kuitenkin unholaan uusimpien yksilöiden tieltä, eikä sillä oltu kuvattu kohta 30 vuoteen! Pienen googlauksen jälkeen päätin nyt vappulomalla herättää kaverin henkiin, ja hankimme siihen pariston sekä ihka oikeaa filmiä.


En vain muistanut, kuinka pitkä pinna filmikuvauksessa pitääkään olla! Rulla pitää ensin ottaa täyteen, sitten vasta saa nähdä lopputuloksen. Tämän projektin tulokset saatte siis nähdä myöhemmin, x-ajankohtana, kun filmi on saatu ensin kuvattua täyteen. Jännittävää nähdä, toimiiko esimerkiksi tarkennut ja valotusmittari edelleen vai saammeko rullallisen epätarkkoja yli- tai alivalottuneita "taideteoksia"... Sillä välin voitte käydä katsomassa täällä, minkälaisia kuvia tällä vanhuksella saakaan.

Mahtaako joku muu olla kiinnostunut vanhoista kameroista ja filmikuvauksesta? Vai viekö instagram voiton? ;)


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö! Nyt vain jännittää, toimiiko kamera vielä kunnolla...

   Poista
 2. Vau, vau ja vau!!!!! Mieleen muistuu se ihana odotuksen tunne kun vie kuvat kehitettäväksi eikä tiedä minkälaisia otoksia sieltä tuleekaan... Eli innolla odotetaan työn tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, siinä oli aina jännitysmomentti, mitä filmille onkaan tallentunut! Olimme isäni kanssa todella iloisia, kun kameraan löytyi vielä filmiä ja paristokin. Eipä siinä nyt auta kuin kuvata filmi täyteen, jännää! :)

   Poista
 3. Kyllä kyllä, itselläni on Canon AE1, paljon tuoreempi, kuin tuo, mutta kiva on kuvailla myös sillä. Vielä jos löytäisin jostakin vanhan legendaarisen Leica kameran, olisin onnesta mykkyrällä... anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, Leica olisi kyllä hieno ja juuri tuon maineen takia olisi joskus hienoa päästä kokeilemaan, minkälaisia kuvia kameralla saa!

   Kiitos kommentistasi Anja ja hyviä kuvaushetkiä komealla Canonillasi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...