keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Parvekeella pikku hiljaa
Pikku hiljaa parvekkeella alkaa näyttämään kesäiseltä. Istutin muutaman orvokin lisää ja vanhatkin istutukset näyttävät toimivan. Tosin tomaattini on hieman, noh, raihnaisen näköinen. Raakileet ovat kyllä kypsyneet ja olen jo saanut mutustella ihan omia tomaatteja, mutta lehdet näyttävät kuivuvan kastelusta huolimatta. Täytyy ehkä siirtää se aurinkoisemmalle puolelle parveketta.
Ikean purkeista pukkaa jo yrttiä. Myönnän, että olin näiden suhteen epäileväinen - katsotaan, miten jaksavat. Täytyy ostaa pieniä ruukkuja ja koulia vahvimmat, nyt onkin jo kiire ainakin korianterin kohdalla!

Iso ruukkuorvokki viihtyy mainiosti ja tekee koko ajan lisää kukkia. Kyllä tästä parvekkeesta vielä viihtyisä saadaan! 

8 kommenttia:

 1. Den där söta vattenkanna fick mina ögon att bli stooora! Jag blir alltid svag för trädgardsaccesoarer.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Den funkar också faktiskt som en vattenkanna men nu fick den agera blomkruka för mina violer. :)

   Poista
 2. Oi, onpa sun parveke jo kesäinen :)
  Omani on vielä suuresti vaiheessa... Ts. kasvit majailevat lähinnä vielä sisällä... Epäilen, etten muistaisi niitä nostaa öisin sisälle, joten saavat vielä toistaiseksi pysyä kokonaan sisällä (muutamia päivähappihyppelyjä lukuunottamatta)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitetulla parvekkeella kukat näyttävät jo viihtyvän ihan hyvin mutta ilman laseja herkimmille kasveille tulisi varmaan kyllä yöllä vielä kylmä... Toivottavasti saat pian viedä kasvisi ulos ja pääset nauttimaan kesästä parvekkeella :)

   Poista
 3. Onpas kauniita orvokkeja! Tässä kohdassa vuotta aina toivoisin, että meillä olisi tuota ranskalaista parveketta isompi parveke, että saisi saisin laittaa kukkia sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No, minäkin saan todennäköisesti asua tässä vain vuoden loppuun, joten yritän nyt nauttia parvekkeesta as long as...

   Mutta hetkonen, saisiko ranskalaisen parvekkeen reunaan/kaiteeseen sellaisen parvekeruukun ripustettua? Siihen voisi laittaa jotain roikkuvia kasveja ulkoreunaan ja jotain matalia kukkia sitten asunnon puoleiseen reunaan...!

   Poista
  2. Saisi varmaan, mutta tiedätkö pelkään hysteerisesti, että se putoaa alas siitä ja koska asumme viidennessä kerroksessa ja siinä on lasten leikkipaikka alla, niin putoaa lasten päähän vielä :D eli ulkopuolelle en uskalla laittaa ja sisäpuolella oveen on matkaa noin 10cm, olen koettanut etsiä siihen ihan ohutta kukkaruukkua, mutta en ole löytänyt. Jatkan siis etsintää ja pihan lasten päiden suojelua ;)

   Poista
 4. Oi sullahan alkaa yrtit oikeesti jo vihertää. Vähänkö kiva päästä sitten kesällä korjaamaan satoa :) Kyllä sun parvekkeesta tulee vielä kunnon keidas.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...