torstai 24. toukokuuta 2012

Haaste: 11 kysymystä


11 kysymyksen haaste lennähti minulle Pauskan elämää-blogista, kiitos ja kumarrus! :)

Haasteessa kuuluu ensin vastata haastajan laatimiin kysymyksiin. Tämän jälkeen vastaaja keksii omat 11 kysymystään ja jakaa ne eteenpäin valitsemilleen blogeille. Tässä ensin Pauskan kysymykset ja minun vastaukseni!

1. Mikä sellainen taito Sinulla on, jota useimmilla ei ole?
Voi hitsi, taitoni taitavat olla aika yleisiä: osaan soittaa pianoa ja laulaa. No juu, saan kielen rullalle - onko se erikoinen taito? ;)

2. Mukavin matkakokemuksesi ja mitä silloin tapahtui?
Mieleenpainuvin taitaa olla yhä norsusafari Phuketissa ja sen jälkeen norsujen syöttäminen! Naapurinorsu halusi "meidän" norsun hedelmät ja kärsäili minua :D Toisaalta tulen aina muistamaan kaksi ihanaa kuoromatkaa Italiaan: ensiksi tuplakvartetin kanssa Roomassa ja Vatikaanissa, toisen kerran koko kuoron kanssa. Toisesta Italian matkasta voi lukea täältä.

3. Mitä harrastit lapsena?
Musiikkia eri muodoissa. Kokeilin myös erilaisia urheilulajeja, mutta mikään ei tarttunut. Ala-asteaikoina tarrojen ja kaiken Spice Girlsiin liittyvän tavaran keräily oli myös hitti!

4. Millainen on ollut paras viettämäsi joulu?
Oijoi, olen ihan jouluihminen ja rrrakastan joulunaikaa! Täytyy kuitenkin myöntää, ettei mikään joulu erityisesti nouse muiden ylitse. Tärkeintä on olla yhdessä perheen kanssa ja herkutella!! :D

5. Puhutko kieliä ja minkä kielen haluaisit vielä oppia?
Taas osui ja upposi: olen vähän kielinörtti. Puhun suomea, ruotsia ja englantia, pärjään myös saksalla ja ranskalla ihan hyvin. Italiaa osaan alkeet ja espanjaa ymmärrän kohtalaisesti. Hollantia pystyn lukemaan Brysselin vuoden jälkeen ruotsin ja saksan pohjalta. Haluaisin vielä oppia vaikka mitä kieliä - harmittaa, että en esim. osaa sanaakaan venäjää. Myös portugalin kieli on kaunis!

6. Mistä ruoista et pidä?
Etikkaan säilötyistä jutuista: suolakurkku, punajuuri, silli jne... ei mene alas.

7. Miten kuvailisit itseäsi viidellä sanalla?
Perinteisesti adjektiiveilla empaattinen, iloinen, sosiaalinen, herkkä ja avoin.

8. Mikä on lempisanasi?
Oi, enpä ole koskaan miettinyt tätä! Suomen kielessä on monta kaunista sanaa, mutta ensimmäisenä tulee mieleen niittu. Ihanan sointuva ja kauniiseen u-ääneen loppuva sana! Ruotsin kielessä pidän sanasta hem, koti. (suomeksi aika kova sana, ruotsiksi pehmeä!) Ainiin ja mys ja mysa, joille suomeksi ei oikein ole vastinetta. Verbi mysa tuoksuu pullalle, tuntuu pehmeälle sohvalle, näyttää hymyltä ja kuulostaa mukavalta!

9. Millainen oli puolisisosi ensitapaaminen (tai se tapaaminen, jonka muistat)?
Passaan, ei puolisoa! :)

10. Oletko toteuttanut elämäsi suuria haaveita?
Voihan nenä, enpä juuri ole! Toisaalta en ole vielä selvittänyt, mitkä ne haaveeni oikein olisivatkaan. Ehkäpä ensimmäinen toteuttamisen tarpeessa oleva haave olisi oma koti. Se, missäpäin maailmaa tämä koti sitten sijaitsee onkin toinen seikka...

11. Mitä haluaisit kysyä minulta?
Haluaisin kysyä sinulta Pauska, (ja muiltakin lukijoiltani) mikä on paras kesämuistosi?

Ennen omia kysymyksiä pari kuvaa iltapäivältä - after work @ Pinella. Meitä hemmoteltiin tuoreilla hedelmillä ja marjoilla, ei paha! Minä join colaa, ystäväni nauttivat kiwimojiton eli... kijiton?

Kuvat voi klikata isommaksi

 
Pinellan terassi on todella viehättävä ja palvelu pelaa! ;)
Best in Turku!Ja sitten omat hyvin randomit kysymykseni teille: ihan jokainen saa vastata, joko kommenttiboksissa tai omassa blogissa, var så vänliga! :)

1. Mikä on lempipaikkasi Suomessa?
2. Minkälainen on lempimukisi?
3. Jos voisit tavata kenet tahansa, elävän tai kuolleen henkilön, kuka se olisi?
4. Mikä musiikkikappale on sinulle tärkein?
5. Mikä on eksoottisin maistamasi ruoka?
6. Mitkä ovat vahvuutesi?
7. Suosikkikesäbiisi?
8. Suosikkilomakohde?
9. Minkä elokuvan katsot aina uudestaan ja uudestaan?
10. Jos joutuisit autiolle saarelle, mitkä 3 tavaraa ottaisit mukaasi?
11. Jos joutuisit palaamaan ajassa taaksepäin, mille vuosisadalle, -kymmenelle tai -tuhannelle lähtisit?

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteen vastaanottamisesta.
  Lapsuusmuistoista kivoimmat olivat ratsastuksen mummolan hevosella, leikit serkkujen kanssa, sadat pesispelit ja erityinen muisto on se, kun meille tuli väritelevisio :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! :)

   Olisipa ihana palata joskus lapsuuden kesiin vaikka vain hetkeksi....

   Poista
 2. Tuo special talent -pohdinta on mullekin aina yhtä vaikeata. Joskus kisattiin jopa siitä kamujen kanssa, että kenellä näitä erityistaitoja oli eniten. Nooh, yksi osasi vislata, yksi sai jalkansa pään taaksi, yksi osasi napsuttaa nimettömillään jne. Mä keksin vain yhden ihan superkuivan taidon, mitä ei muut edes oikein kelpuuttaneet.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo taito on kyllä vaikea määrittää - tulee vain mieleen, että sen pitäisi olla jotain tosi spesiaalia... :D Pienenä sain taivutettua sormia ensimmäisestä nivelestä mutta enää sekään ei onnistu!

   No, onneksi kovin usein ei enää tarvitse päteä erityistaidoilla :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...