tiistai 30. elokuuta 2011

Karppaillen

Nyt on kuulkaas tultu siihen pisteeseen, että tämä tyttö alkaa taas karpata. Noin puolitoista vuotta sittenhän kokeilin LCHF- (low carb, high fat) dieettiä. Silloin paino tippui kivasti ja turvonnut olo katosi. Mitä enemmän hiilihydraattipitoista ruokaa syön, sitä turvonneempi olo, sitä kauheampi makean nälkä jne. You get the point.

8 kk vaaleaa leipää, halpaa viiniä ja ihanaa suklaata ei myöskään ole auttanut asiaa vaan olen pyöristynyt täällä ollessani kuin ilmapallo, samalla kun liikkuminen on jäänyt minimiin.

Ainoa huono puoli karppaamisessa: se sotii täysin nautiskelijaluonnettani vastaan ja itsekurini on todella koetuksella. Katsotaan siis mitä tästä tulee, pystynkö olemaan nauttimatta Belgian herkuista viimeiset kuukaudet vai repsahdanko jo huomenna... suklaanhimo on jo kova kahden päivän jälkeen. Tsemppiä siis kaivataan!!

Heippa:





Kuvat Weheartit.com


Nämä ovat siis kidutuskuvani. Jo pelkästä kirjoittamisesta tuli vesi kielelle...

PS: ettei tule sanomista: minun pitäisi pudottaa painoa noin 15 kg, että olisin edes normaalipainon ylärajalla! Joten ihan turhaan tässä ei painosta höpötetä.

PPS: onko muita kohtalotovereita?

13 kommenttia:

  1. Mulla ei varmaan ns. indeksin mukaan ole tarvetta laihduttaa, mutta tuo karppaaminen pitäis kyllä tehdä, kun mulla on liiallisesta hiilarista kanssa se, että vatsa turpoaa ja muutenkin olo on kamalan väsynyt! Jos oliskin täyshoito, kuten Turkin reissulla, jossa oli aina tarjolla paljon kasvispitoista ruokaa, niin olo olis kenties yhtä loistava kuin silloin. Nyt on ihan plääh! Vai johtuuko se siitä syksystä?!

    VastaaPoista
  2. Yksi hyvä juttu tsekata on myös veriryhmän mukainen dieetti, eli mikä sopii kenellekin ja mikä ei. Fanaatikko ei kannata olla, mutta siitä saa hyvää vinkki mitä pitäis välttää ja mikä voi parantaa oloa. Suosittelen. Mulle ei karppaaminen sovi,koska sen mukaan pitäisi syödä semmosita mikä mulle ei oikeasti sovi, siedän niitä kyllä, mutta.... Pääasia kuitenkin, että voi hyvin.

    VastaaPoista
  3. Kieng mulla ainakin parempi olo jos en syö pastaa, perunaa, leipää, riisiä... mitä enempi sitä huonompi.

    Brita mä olen myös kuullut tuosta veriryhmän mukaisesta ruokavaliosta ja ihan varmasti siinä on perää! Kaikille ei sovi kaikki ruoat, toiset ei hiilareista tiedä mitään ja toiset, kuten minä, tuun ihan ähkyyn ja turpoan palloksi.

    Täytyisi sitäkin joskus kokeilla, täytyy vain ensin selvittää veriryhmä! Ja niin, ruokavalio vaatii aina paljon aikaa ja vaivaa, kotikokki olisi minunkin toivelistalla! :))

    VastaaPoista
  4. mäkin oon tässä nyt parisen viikkoa kokeillut enemmän tai vähän lähes karppailla... Oon siis vähentänyt hiilihydraattien syöntiä (ja yrittänyt kammoksuen lisätä sitä rasvaa sitten...). Tosin en ota tuosta ruokavaliosta suurta stressiä ja esim. viikonloppuna hiilihydraatteja kyllä tuli... Mutta pastaa, riisiä ja perunoita nyt välttelen. ...sipsien perään kyllä vähän haikeilen ja sokeristen jälkiruokien ja...

    VastaaPoista
  5. Mm... sipsiä... ja dippiä!! Nami, sitä ei täällä tunneta nimittäin!

    Mullekin tuo rasvan lisäys aluksi kammoksutti enkä kyllä vieläkään sitä ihan LCHF:n oppien mukaan joka paikkaan tunge. Mutta vaihdoin kevyttuotteet täysrasvaisiksi ja aloin käyttää ihan oikeaa voita paistamisessa.

    Mun itsekuri on toooosi huono ja koko ajan mietin, milloin sorrun. Mutta yritys on nyt kova - pakko saada ylimääräisiä kiloja pois, että olo paranee.

    VastaaPoista
  6. Haha, läste just följande artikel på HS: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Selvitys+Karppaustutkimusten+taustalla+amerikkalainen+lihateollisuus/1135268972510

    Några godsaker får man väl äta alltid då och då, det viktigaste är väl att man också kommer ihåg att röra på sig! Fast jag vet nog själv hur svårt det är att orka med sånt...

    VastaaPoista
  7. Eftersom jag också e byggd med en extramage för sötsaker förstår jag helt dina sockercravings! Kan bara hoppas att de släpper efter en tid. Kämpa på med dieten bara - du vet själv vad du ska göra för att må bäst! :)

    VastaaPoista
  8. Inka-Maria, joo jag läste också om det där... nå, just nu stöder jag den belgiska köttindustrin då :D

    Sara, jag hoppas också det! För jag kan ju inte fortsätta på samma linje - annars måste jag boka 2 platser till flyget till Finland :/ Har hört att det är som med vilka droger eller alkohol som helst, kerrasta poikki om man vill bli kvitt sin "addiction".

    Hej, 3 dagar and counting! :D

    VastaaPoista
  9. Bon courage Petra-Paulinette! :) mais je ve ke tu sais ke tu es toute belle comme ca :)

    VastaaPoista
  10. Mä olen ajatellut jättää leivät ja sokerit pois ruokavaliosta. Leivät jo ihan senkin takia että maha on ollut tosi kipeä ja turvonnut pitkään. Sokeri taas väsyttää ja aiheuttaa näppyjä. Syön kyllä hedelmiä eli karppaamaan en varsinaisesti ala :)
    Tsemppiä, me pystytään siihen!!

    Eikös karppaajatkin saa syödä pari palaa tummaa suklaata päivässä..?

    VastaaPoista
  11. Aaaaw... merci Mlle (?) Anonyme, c'est gentil! :)

    Miss M: mäkin olen tässä alussa syönyt vielä hieman hedelmiä kun niitä kaapissa oli. Vaikka se vaikeaa välillä onkin niin voin paremmin ilman niitä ihania herkullisia hiilareita :D Kiitos paljon tsempistä we sure can do it! :))

    VastaaPoista
  12. Moikka, Löysin vasta blogisi ja olen jo selaillut sitä kauas taaksepäin. Tosi kiva blogi. Tähän postaukseen liittyen, sinulla todellakin on kohtalotovereita. Itsellä kanssa sellainen 15 kiloa ekstaa, ja rakastan kaikkea hyvää, suklaata erityisesti. Yritän laihduttaa parhaillaan. Mitään tiettyä ruokavaliota en noudata, mutta harkitsen vakavasti vähähiilihydraattista dieettiä, sillä olotila vaan olisi parempi ilman hiilareita. Tsemppiä sinulle paljon sinne Belgiaan oman ruokavaliosi suhteen.

    VastaaPoista
  13. Moi Linda ja kiitos ihanasta kommentistasi! :)

    Nyt n. viikon jälkeen turvotus on kyllä vähentynyt ja olo on kaiken kaikkiaan kevyempi. Tosin HURJAN vaikeaa on ollut sanoa herkuille ei... Olen näköjään sen verran sokeriaddikti ja tämä maa ei tosiaan ole paras paikka karppaukselle :/

    Kävin muuten samoin tein vastavierailulla blogissasi ja voi että näytti ihanalta teidän omenat! Melkein voin tuntea tuoksun...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...