torstai 25. elokuuta 2011

Päivä Antwerpenissa

Antwerpen (ranskaksi Anvers) on ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki Belgiassa! Viikonloppuna suuntasimme sinne ihan shoppailun merkeissä, mutta siellä on kyllä paljon muutakin nähtävää. Uskon, että kaupungissa viihtyisi varmasti koko viikonlopun, siellä on eläintarhakin!

Miksi mennä Antwerpeniin junalla?*

Ensinnäkin Antwerpen on lähellä Brysseliä, n. 45 minuuttia IC-junalla. Toiseksi junaliput ovat halpoja etenkin viikonloppuna, jolloin matkustat puoleen hintaan. Kolmanneksi Antwerpenin rautatieasema on todella vaikuttava. (se on valittu Newsweekissä maailman neljänneksi hienoimmaksi)
Photo & Video Sharing by SmugMug
(Vielä tässä vaiheessa Heidin superkiva laukku matkusti yksin penkillään.)

Photo & Video Sharing by SmugMug

Photo & Video Sharing by SmugMug

Rautatieasema on rakennettu vuosisadan vaihteessa ja jatkettu aikojen kuluessa.

Miksi säästää shoppailut Antwerpeniin?

Antwerpenissa on toooodella pitkä ostoskatu nimeltä "Meir". Se lähtee oikeastaan heti rautatieasemalta.


Meirin alkupäätä, Leysstraat

Meiriltä ja sen lähikaduilta löytää suurimmat ketjut, luksusliikkeitä, belgialaisten suunnittelijoiden liikkeitä ja melkeinpä kaikkea kaikille. Yksi päivä riittää kaupoissa kiertelyyn vain, jos teet täsmäiskuja ja tiedät mitä haet. Ostosalueen suuruus pitää itse kokea, joten suosittelen kaupunkia jo ihan sen perusteella. Sitäpaitsi ostoalue on todella viihtyisä.

Photo & Video Sharing by SmugMug
Tässä oli tarkoitus kuvata TH:n paperikasseja mutta fokus menikin kenkiin.
Lopputulos kuitenkin hauska, vai mitä?

Marc O'Polon isossa myymälässä myös kiva Campus-mallisto.

Tommy Hilfigerin paperikasseissa oli hauskat käännetyt "lahkeet". Heidin hieno rannekoru perjantain löytö pienestä putiikista läheltä Brysselin oopperaa.

Saako Antwerpenistakin hyvää ruokaa?

No tottahan toki. Valitsimme pienen pizza-/pastapaikan Wiegstraatilla halpojen hintojen ja pizzanhimon vuoksi. Wiegstraatilla sijaitsee muuten myös hyväksi todettu Salad&co.

Photo & Video Sharing by SmugMug
Pizzat olivat aivan hullun hyviä ja lopussa meille selvisikin, että ne paistetaan puulämmitteisessä leivinuunissa. Etenkin tuo Bruschetta-pizza oli uskomattoman ihana, valkosipulia, tuoretta tomaattia, parmesaania ja rucolaa.

Tässä junalippu muuten sanoo, että 31.8. asti saisi matkustaa ma-pe kaikkialla Belgiassa 7,50 €:llä. Ei mennä siis ihan VR:n hinnoissa...
Photo & Video Sharing by SmugMug

Kotimatkalla. Heidin laukku sai uusia kavereita.

-------------------------------------------------------------------------------------
* Jos pystyy, kannattaa junaliput ostaa netistä ja printata itse valmiiksi. Asemien lippuautomaateilla kun ei (vielä ainakaan) käy kuin paikalliset kortit ja Visa-asiakkaat joutuvat lippuluukkujen jonoihin. Belgian rautateiden nettisivut löytyvät muuten tästä

4 kommenttia:

 1. on muuten todella upea rautatieasema!!

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin? Minuun teki ainakin vaikutuksen!

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit, ajeltiin Antwerpenin ohi Belgian reissulla, olisi kyllä pitänyt pysähtyä siellä ennen Brysseliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset vilkaisemaan kaupunkia joskus toiste! Kaupungissa on kauppojen lisäksi paljon nähtävää. Itsekään en ole nähnyt vielä puoliakaan ja kyllähän se eläintarhakin kiinnostaisi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...