sunnuntai 7. elokuuta 2011

Yummy Weekend

Photo & Video Sharing by SmugMugKävin pitkästä aikaa hakemassa aamiais-/brunssitarpeita Le Pain Quotidienista. Kirjoittelin paikasta keväällä på svenska. Lyhyt kertaus suomeksi; belgialainen konsepti, joka on levinnyt maailmalle. Leipomo/kahvila/lounasravintola ja suosittu sunnuntaibrunssipaikka, joka on keskittynyt luomutuotteisiin.

Tällä kertaa halusin kokeilla paikan raparperihilloa ja mukaani nappasin vielä patongin ja lempileivokseni Merveilleux'n. Luomu-omenamehu on lähi-Carrefouristani - tykkään, että täällä pienistäkin lähikaupoista löytyy paljon luomua, joka ei tosiaan kustanna paljoa!
Lounaaksi laitoin lohta salaattipedillä. Täällä on ruoka todella paljon halvempaa kuin Suomessa, 20 Eurolla saa jo ison ruokakassin juustoineen ja kaloineen päivineen. Kalan päälle heittelin vielä hieman valmistsatsikia, joka oli yllättävän hyvää! Huomaa, että Belgia on kulinaristien maa kun valmisruoatkin ovat todella laadukkaita.Viikonloppuisin muutamassa kaupassa on melkein aina jonoa; leipomoista käydään hakemassa vastapaistetut leivät ja leivonnaiset, kukkakaupasta tuoreita kukkia ja Leonidasin kioskista jälkiruokaherkut. (Oma suosikkini on Neuhaus, mutta näiden kahden suklaapuodin hintojen välillä on huima hintaero: Neuhaus 250 gr 14 €, Leonidas 250 gr 5,50 €.... ) Pysähdyin kotimatkalla vielä kioskille ja otin testaukseen uudet drinkkikonvehdit. Suklaanappien sisällä on siis täytteenä eri drinkkien makuisia täytteitä, mm. Tequila Sunrise, Blue Lagoon, Mojito jne.Photo & Video Sharing by SmugMug
Edelliskuvassa näkyvä lakka on Deborah'n Lollipop Fuchsia

2 kommenttia:

  1. Voi kuulostaa niin ihanalle paikalle!! Miksei meillä ole tällaisia Suomessa??

    VastaaPoista
  2. Tuon tyyliselle paikalle löytyisi varmasti asiakkaita etenkin isoimmista kaupungeista. Helsingistä brunssipaikkoja tietysti jo löytyy, mutta ystäväni mukaan Turussa niitä on nyt huimat 3 kpl... (Hyvä pikku bisnesvinkki turkulaisille yrittäjille muuten...!)

    Raparperihillon totesin muuten ihan maukkaaksi - ei tosin voita LPQ:n veriappelsiinihilloa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...