keskiviikko 17. elokuuta 2011

Muutama lounasvinkki BrysseliinKuvat napattu puhelimella kuten kuvan laadusta huomaa.
Leipä näytti livenä paljon herkullisemmalta... :)

Toimistomme lähellä* on parikin kivaa take-away-lounaspaikkaa mm. Guapa, josta kirjoittelin aiemmin täällä ja The foodmaker. Tänään kävin hakemassa FM:stä BLT-kolmioleivän (2,95 €), joka oli todella maukas! Keväällä sain yliannostuksen Guapan lounasruokaa, joten nyt on foodmakerin vuoro... FM on myös hieman halvempi kuin Guapa ja tarjoaa enemmän valinnanvaraa. Toisaalta Guapa on keskittynyt enemmän smoothien ja mehujen tarjoiluun.

The foodmaker on sitäpaitsi "vihreä" lounasravintola eli ketju panostaa mm. pakkausten ekologisuuteen ja käyttää osin luomu- ja fare traid-raaka-aineita ja tuotteita. (Aiheesta voi käydä katsomassa selityksen ranskaksi täältä.) Ekologisuus/luomu onkin suuressa huudossa Belgiassa eikä FM ole ainoa vihreä ketju. Toinen hyväksi todettu lounas-/brunssipaikka on Exki, joka myös panostaa ekologisuuteen ja "luonnonmukaiseen" ruokaan. (osa tarjolla olevista tuotteista on luomua = biologique/organic)


Kuva pihistetty l'Express.fr

Luomu-merkkejä täällä on joka lähtöön, ja eri ketjuilla on omat tapansa merkitä luonnonmukaiset tuotteet, mutta tuota AB-merkkiä ja sanaa "bio" voi pitää silmällä luomu-tuotteita etsiessä.

Asiasta toiseen, kuulin, että Mondon matkaopas Brysseliin on julkaistu. Olisipa kiva päästä lukemaan kyseinen teos, etenkin kun olen puskaradion kautta kuullut hieman negatiivista palautetta siitä... Mondon matkaoppaista on minulle aiemmin kyllä ollut hyötyä ja tykkäsin esim. Rooman oppaasta. Kertokaahan mielipiteitä jos joku on oppaaseen jo tutustunut!

-------------------------------------------------------------------------------------------------
*Kannattaa pitää mielessä, että suurin osa Luxembourgin alueen ravintoloista on viikonloppuna kiinni eli ne palvelevat ensisijaisesti meitä alueella työskenteleviä lounaspaikkoina. Tämä vinkkinä viikonlopputuristeille, jotka haluavat käydä katsastamassa parlamentin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...