perjantai 18. marraskuuta 2011

What you should eat in Belgium

(this time of the year, that is...)

Photo & Video Sharing by SmugMug

Moules au vin blanc avec des frites!

Jos teillä on mahdollisuus, niin käykää syömässä sinisimpukoita Le pré salé-nimisessä paikassa Ste. Catherinen aukiolla. Kuuleman mukaan Brysselin parhaat simpukat. Minä tyhmänä en tehnyt pöytävarausta, joten päädyimme toiseen, tosin oikein kelpoon paikkaan simpukoille.

Muistakaahan myös, että ympäri vuoden ette täältäkään simpukoita saa - ette ainakaan tuoreita sellaisia! Syksy ja talvi on simpukka-aikaa, keväällä ja kesällä voi maistella muita belgialaisia herkkuja. On helppo muistaa sääntö, että simpukat ovat parhaimmillaan kuukausina, joissa on R-kirjain, en français alors: de septembre à avril!

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Päädyin blogiisi, kun googlasin Bryssel-vinkkejä :) Olen parin viikon päästä lennähtämässä sinne viikonloppulomalle? Osaatko antaa hyviä vinkkejä? Entä millainen sää siellä nyt on?

  - Kiia-

  VastaaPoista
 2. Moi Kiia, kiitos kommentista ja tervetuloa Brysseliin!

  Täällä on ollut aika kiva ilma viime aikoina: about 10 astetta ja vuorotellen aurinkoa ja pilvistä - ei sadetta, hurraa! Pukeutumisesta suosittelen kerrospukeutumista eli lämmin neule mukaan ja joku kevyempi talvitakki. Toiset kävelee täällä edelleen ballerinoissa mutta suosittelisin kyllä joitain vähän reilumpia kävelykenkiä :D

  Viikonlopun aikana ehtii hyvin kävellä läpi päänähtävyydet (löytyy joka matkaoppaasta ja ne on kävelymatkan päässä kaikki melkein toisistaan), ehkäpä ehditte myös vaikka tuonne Bruggeen tai jos shoppailu kiinnostaa niin Antwerpeniin. (vaikka Brysselistäkin kyllä löytyy kauppaa jos jonkinmoista!)

  Kannattaa vältellä niitä Grand Placen kupeessa olevia ravintoloita ja lähteä hieman kauemmas jo vain viitsii. St. Bonifacen aukiolla on monta kivaa paikkaa mm. belgialaista ruokaa tarjoava Belgo Belge, Rue Antoine Dansaertilla taas voin suositella Bonsoir Clara-nimistä paikkaa ja marokkolaista ravintolaa Kasbah.

  Jos haluat lisää vinkkejä niin meilaile vaikka mulle ja kerro mikä kiinnostaa! :) (tyyliin, shoppaus, konsertit, museot, ravintolat...)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...