keskiviikko 2. marraskuuta 2011

The Amazing Tintin!

Kävimme eilen illalla katsomassa hienon Tintti-leffan isossa Kinepoliksessa Brysselin maamerkin Atomiumin vieressä. Teatteri ja sali olivat todella isot ja Tintti näytti aivan mahtavalta jättimäiseltä screeniltä katsottuna! Tykkäsin elokuvasta aivan älyttömästi: vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ja etenkin oli hauska seurata vieruskaverin (9 v. ) reaktioita! Yhdessä kiljahdeltiin ja kauhisteltiin menoa, 3D:nä varmaan olisi jo pelottanut!

Alla kaksi pientä making of-pätkää, jossa vilahtaa myös motion capture-tekniikka, jota leffan tekoon on käytetty. Jokaisen hahmon takana on siis näyttelijä - jokainen kohtaus on näytelty ja sitten animoitu, joten hahmojen liikkeet ja ilmeet ovat uskomattoman aitoja. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa isolta screeniltä, niin hieno elokuva!Tämä täytyy vielä jossain vaiheessa nähdä englanniksi, koska ihan kaikkea en ranskankielisestä dialogista ymmärtänyt. Etenkin Dupond/Dupont-kaksikon sanailu meni välillä ohi. Tarina on muuten yhdistelmä kolmea Tintti-seikkailua, joten minkään tietyn tarinan mukaan elokuva ei mene. Kun elokuva on puhdasta seikkailua, sarjakuva-albumeista taas saattaa löytää mielenkiintoisia ajan kuvauksia ja ideologioita, jopa politiikkaa - millainen maailmankatsomus Euroopassa vallitsi maailmansotien tietämillä.

Wikipediasta löytyy yllättävän kattava ja mielenkiintoinen teksti Tintin historiasta, joten jos sarjakuvasankarin tarina yhtään kiinnostaa niin suosittelen lukemaan läpi! Tiesittekö esimerkiksi, että Tintti Kongossa on yksi Hergén kiistellyimmistä teoksista, joka vieläkin herättää kuumia tunteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...