keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Master Chef Junior Edition - lauantai-illan herkut


Photo & Video Sharing by SmugMug

Sisareni luona kasvaa suvun seuraava Master Chef. Lauantai-illan meny oli koottu kahdesta reseptistä Rottatouille-keittokirjasta ja toteutettu viimeisen päälle asettelua myöten. Alkuruoaksi tarjolla oli ihana kurkkusalaatti katkaravuilla - vadelma oli kokin oma lisä reseptiin. Pääruoaksi taas saimme nauttia chevrekanasta pekonikääreessä salaattipedillä.

Ruokajuomaksi oli viikonlopun kunniaksi aikuisille viiniä ja olutta, lapsille limpparia. On pitänyt muuten monta kertaa kysyä siskoni lapsilta, haittaako heitä kun aikuiset juovat ruoan kanssa alkoholia tai onko se heidän mielestään tyhmää, pelottavaa, normaalia, hauskaa... Täällä nimittäin viini ja ruoka kuuluvat yhteen. Suomessa taas mielestäni koko juttua kauhistellaan ihan liikaa ja ajatellaan, että parista viinilasillisesta ruoan kanssa katoaa aikuisen arviointikyky kokonaan ja lapselle jää kauheat traumat. (joo, näin sen uuden "isä-ja-poika-retkellä"-mainoksen... miten masentava kuva kotimaastani!)

Huomatkaa muuten olutlasi - joka olutsortille (no, ainakin melkein) on oma lasinsa, mistä juoma tarjotaan! Tarkkaa puuhaa siis. Olisi kyllä mielenkiintoista käydä kuuntelemassa joku luento belgialaisesta oluesta, tuntuu, että aiheesta on opittavaa vaikka kuinka!

Kiitos siis Master Chef Jr. Luukas maittavasta illallisesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...