keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Strawberry-chocolate chip cupcakes


Strawberries and chocolate



Taking advantage of summer's last strawberries





Tänään pääsin pitkästä aikaa leipomaan kuppikakkuja! Ehdolla olivat sitruuna-jogurtti-kuppikakut tai suklaamuffinit suklaa-mansikka-kuorrutuksella: tällä kertaa gallup kääntyi suklaisen vaihtoehdon puoleen. Käytin pohjana Toven suklaamuffinsiohjetta mutta jouduin hieman soveltamaan, koska kermaviili oli mennyt homeeseen! Kyseessä oli avaamaton purkki mutta kannen alta paljastui silti ihana homemöykky... Onneksi jääkaapista löytyi kreikkalaista jogurttia, jota sitten käytin myös kuorrutteeseen.

Kuorrutteessa on jogurtin lisäksi kaakaojauhetta ja ruokotomusokeria, jota äidin kaapista löytyi. Toimi oikein hyvin jogurtin ja kaakaojauheen kanssa. Dansukkerin sivuilla muffinsikuorrute oli tehty ruokotomusokerista ja voista, mutta halusin tällä kertaa hieman kevyemmän kuorrutteen - olen loman aikana lihonut varmasti kymmenen kiloa...!

Ainiin, nuo Toven ohjeen mukaiset sitruuna-jogurtti-kuppikakut ovat aivan parhaita! Suosittelen!!

8 kommenttia:

  1. Looking good!:) Kan du skicka en hitåt?:P

    VastaaPoista
  2. Hih, gärna! De blev ganska goda if I may say so :D

    Men nästa vecka ska vi frossa i goda franska rätter, ser redan framför mig en stor sallad med räkor o typ chevre o nån yummy dressing...

    VastaaPoista
  3. nam! okei, ehkä munkin on pakko leipoa tänään... kesällä ei maistu raskas ruoka, ja monet puhuvat siksi laihtumisesta.. mutta mulla kyllä käy päinvastoin,, kesällä on aikaa leipoa kaikkea namia.. ja tietysti kun asuu yksin ja kaverit ei jaksa (tai kehtaa) kaikkia syödä, niin sitten herkuttelen itse. ;)

    VastaaPoista
  4. Mun makean- ja rasvaisennälkä ei kyllä pidä paussia kesälläkään ;) Uunittomana Brysselissä en ole päässyt leipomaan, joten nyt oli kaksin verroin kivempi tehdä pieni satsi kuppikakkuja.

    VastaaPoista
  5. Oh, nyt näyttää kyllä liian hyvälle :)))

    VastaaPoista
  6. Oli ihana päästä hieman leipomaan Suomessa ja nämä tekivät kyllä hyvin kauppansa. Yhdistelmällä suklaa+mansikka ei voi mennä pieleen ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...