sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Ranskan Riviera osa 1 - NIZZA

Ajattelin jakaa Nizza-päivitykset osiin, jotta jutuista voisi olla hyötyä matkaa suunnitteleville. Päivityksen lopusta löydätte mielestäni käteviä ja tarpeellisia linkkejä. Jos löysit tekstin hakukoneen kautta niin olisi huippua jos jättäisit kommentin! (muutenkin saa tietysti kommentoida ;) ) Ensin vaivaan teitä muutamalla faktapitoisella päivityksellä, mutta fiilistelyä on varmasti luvassa - tykästyin nimittäin kovasti Rivieraan ja minusta meillä oli oikein onnistunut reissu!

Suuntasimme siis heinäkuun 18. pvä Ranskan Rivieralle, joka paikan päällä tunnetaan nimellä Côte d'Azur - ei epäilystäkään, että paikka on saanut nimensä meren upeasta sinisestä väristä.

Deep blue sea


Côte d'Azur määritellään vähän miten sattuu mutta jos alueen virallisia sivuja on uskominen niin alue = Alpes Maritimes-departmentti. Toisaalta myös St.Tropez luetaan usein mukaan Rivieran alueeseen kuten myös Toulonin kaupunki. Lentokenttä löytyy Nizzasta (jossa bongasimme heti Snoop Doggin! Aikuisten oikeesti, oli hieman surrealistista kun se käveli ohi parin metrin päästä) ja mielestäni kaupunki oli hyvä tukikohta alueen tutkimiseen.


Kartta frenchtravel.com.au


Rannikolla on hyvät junayhteydet ja myös bussilla pääsee kätevästi kaupungista kaupunkiin. Tosin on hyvä huomata, että paikallisbussit voivat kuluttaa parinkymmenen kilometrin matkaan pari tuntia. Tämän me saimme itse kokea kun matkasimme Nizzasta Cannesiin ja takaisin paikallisbussilla nro 200. Taksillakin voi kulkea, mutta kuten monissa muissakin kohteissa, kuskien kanssa saa pitää varansa. Me maksoimme varmasti ylihintaa väliltä lentokenttä-hotelli. (toisaalta säästimme myös aikaa ja päänvaivaa kun pääsimme laukkuinemme suoraan oven eteen. Hinnaksi tuli muuten 19 € / pää verattuna bussiin, joka maksoi 4 €)

Saavuimme Nizzaan maanantaiaamuna, joten meillä oli yhteensä 5 päivää aikaa tutustua Rivieraan. Kävimme Cannesissa, Monacossa ja pienessä kylässä nimeltä Villefranche-sur-Mer. Cannesin reissussa meni koko päivä osin tuon pitkän bussimatkan takia (käyttäkää siis JUNAA!), Monacon ja Villefranchen yhdistimme päivän retkeksi. Alueella on paljon nähtävää mutta täytyy myöntää, etteivät museot, linnoitukset ja kirkot jaksaneet kiinnostaa kun mittari näytti lähes 30 asteen lukemia ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Suosittelisinkin Rivieraa kesällä rantaloma- ja shoppailukohteeksi pienellä kulttuurilisällä.

Nizza ei ole kovin iso kaupunki, joten liikkuminen siellä on helppoa - ostoskatu, vanha kaupunki ja ranta ovat kaikki kävelymatkan sisällä. Hotellimme oli nimeltään Hôtel Vendôme, joka sijaitsi mielestämme aivan loistavalla paikalla ostoskadun ja vanhan kaupungin välissä. Alue oli rauhallinen ja kolmen tähden hotellimme kaikin puolin positiivinen yllätys. Erityiskiitoksen saa aamiaisen tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti ja respan avulias rouva.

Hotellit Nizzassa ovat hinnakkaita etenkin rannassa. Mielestäni rantahotelli ei kuitenkaan ole tarpeen ja voin vaan kuvitella kuinka rauhatonta rantabulevardilla onkaan. Promenade des Anglais on kuitenkin myös 4 kaistainen autotie... Jos sinulla ei siis ole laittaa asumiseen montaa sataa euroa yöltä, suosittelen ottamaan hotellin keskikaupungilta. Jos raha ei taas ole ongelma on ainoa oikea vaihtoehto Hotel Negresco.

Nizza ja Cannes ovat molemmat hyviä shoppailukaupunkeja, niistä löytyy mm. Galleries Lafayette, Sephora ja oikeastaan kaikki suurien merkkien omat myymälät. Nizzan vanha kaupunki on todella viehättävä ja sieltä taas löytyy ihania ravintoloita. Ruoasta myöhemmin oma päivitys - se on sen verran tärkeä juttu!! ;)


PView from the shopping street towards the beach
Näkymää ostoskadulta kohti rantaa


Vanhan kaupungin laitamilla, keskustan tuntumassa


Kauniita kujia vanhassa kaupungissa


Lopuksi lupaamiani linkkejä:

1) Rivieran verkkosivut turisteille - tietoa joka lähtöön
2) Bussiaikatauluja lähiliikenteeseen
3) Ranskan rautateiden nettisivut
4) Hotellimme nettisivut
5) Villefranche-sur-Mer, viehättävä pikkukaupunki Nizzan lähellä

3 kommenttia:

  1. Miten kaunis paikka! Ihania kuvia olet taas ottanut ja varmasti mahtava reissu takana :)Pakko päästä joskus tuonne!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti, paljon nähtävää ja kiva tunnelma! :) Ja aiiiivan ihanaa ruokaa...

    VastaaPoista
  3. Törmäsin sattumalta blogiisi Nizzaa googleteltuani. Lähdemme viikoksi heinäkuussa Nizzaan, joten oli ihana katsella jo etukäteen kuvia ja hankkia tietoa :) Oliko Nizzassa mielestäsi kallista shoppailla? Entä onko esim. jotain tiettyjä ostoskeskuksia, joita suosittelisit? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...