perjantai 15. heinäkuuta 2011

End of Summer Holidays in Finland

Light summer reading ;)


Can you spot a summer pet in the picture?


Receipt for shellfish shoup from a cook book anno 1946


Calories was something new in 1946


Rentouttava loma Suomessa on melkein ohi - huomenna lähden Brysselin kautta kohti Nizzaa! Olemme viettäneet paljon aikaa mökillä lehtiä lueskellen ja vain nauttien kauniista kesästä. Löysin myös uuden mökkiharrastuksen, sudokut! (bongaa kuvasta myös kesälemmikki...)

Mökiltämme löytyy myös aivan ihana vanha keittokirja, jota usein selailen. En viimeeksikään malttanut jättää sitä rauhaan ja oli pakko kuvata muutamia parhaita paloja. Kirjasta löytyy reseptejä laidasta laitaan ja monista ruoista en ollut edes kuullutkaan, toiset vain kuulostivat hieman... mielenkiintoisilta, kuten keitetyt utareet... Kirjan lopussa on myös tiukka ohjepatteristo "emännälle tai apulaiselle" miten kirjaa sopii käyttää, sekä uutena tässä painoksessa (v. 1946) tietoa kaloreista! Minusta on niin mukavaa lukea vanhoja lehtiä ja kirjoja ja kuvitella miten ennen elettiin. (Toinen suosikkini on äitini Kasari-lehdet 60-70-luvuilta.)

My holidays in Finland are coming to an end. Tomorrow I'm leaving for Brussels and then on Monday it's time for our little holiday in Nice! My holidays have been really relaxing; we have just been enjoying the beautiful Finnish summer and spending time at our summer cottage. I also found a new "hobby" so to say, sudokus! It's funny how you kind of get addicted to them after a while...

The last pictures are from a cookbook I also found at our cottage. The book is from 1946 and includes a lot of charming (and weird, what do you say about udder soup!) recipes from that time.

Now going to pack my bags and tomorrow, hello Brussels! Btw, got that Gant-tunic I was talking about earlier....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...