keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Reissun herkut

Suosittelen Ranskan Rivieraa kaikille hyvästä ruoasta pitäville! Etenkin kalan ja merenelävien ystävät pääsevät herkuttelemaan ja enpä minäkään varmasti koskaan ole viikon aikana syönyt yhtä paljon meren herkkuja.
Varoitus: näiden kollaasien jälkeen saattaa tulla nälkä. (klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana)

Maanantaina söimme myöhäisen lounaan/aikaisen päivällisen Nizzan vanhan kaupungin laitamilla ravintolassa La Tapenade.


Pienen kierroksen jälkeen istahdimme nauttimaan tuorepastaa ravintolan terassille, josta melkein näkyi Palais de Justice. Tarjoilijapoika oli mukava ja ruoka todella hyvää. Hieman vain nauratti tuo puolikas kirsikkatomaatti, joka oli jaettu meidän annosten kesken. Ystäväni söi pestopastaa ja minä juustopastaa. Naminam, molemmat erittäin hyviä. Talon roséviini taas maistui vedeltä...Tiistai-iltana päätimme satsata syömiseen hieman enemmän.


Päädyimme Nizzan oopperan lähelle Le Comptoir-ravintolan terassille. Paikka näytti viehättävältä ja päivän menusta löytyi mm. meriahventa. (Viimeinen kuva, minun annokseni) Ystäväni otti tonnikalaa salaattipedillä. Tämä oli minun suosikkiannokseni koko matkalta; kala todella maukasta ja ruodotonta, lisukkeena paahdettua artisokkaa, perunaa ja valkosipulia. Koska paikka oli vähän hienompi, en kehdannut kauheasti kuvata. Sen takia omasta annoksestani kuva onkin hieman suttuinen. Toisessa ruudussa viereisen pöydän amerikkalainen herrasmies näyttää jälkiruokaa, jonka myös ystäväni tilasi. Hinta-laatu-suhde hyvä, nautin tästä illallisesta! Ainiin, ja sisältä kantautuva jazzmusiikki kruunasi illan.Keskiviikkona Cannesin reissun jälkeen kokeilimme kampaajani/perhetuttuni suosittelemaa La Pizza Cresciä. Nizzan ravintola sijaitsee kävelykadulla, joka on aika hurja turistirysä. Emme kuitenkaan joutuneet odottaamaan pöytää kovinkaan kauaa ja pizza oli kyllä hälinän arvoista. Palasimme tänne vielä perjantaina ennen lennon lähtöä.Jaoimme neljän juuston pizzan sekä salamipizzan, molemmat tosi hyviä. Toisessa kuvassa olen yrittänyt ikuistaa isot juustoköntit, joita pizzalla oli! Täällä taas talon rosé oli muuten todella hyvää! Ravintola löytyy siis sekä Cannesista että Nizzasta, Cannesin ravintola on satamassa.

Myös Cannesissa söimme päivällä meriahventa "kesävihannespastan" kera, mutta ravintola ei ollut maininnan arvoinen. Ruoka pettymys, palvelu njaaah... No, tulipahan masu täyteen ennen auringonottoa rannalla.


Torstaina söimme myöhäisen lounaan Villefranche-sur-Mer'ssä. Ihastuin totaalisesti tuohon pikkukylään, siellä olisin voinut kierrellä kauemminkin.


Ravintolan nimeä en enää muista, mutta se löytyi läheltä rantaa pieneltä aukiolta. Ruoka oli ihan hyvää, mutta ei mitenkään hurjan erikoista. Ystäväni annos vaikutti maukkaammalta kuin oma seafood-pastani, jossa oli scampeja ja simpukkaa (pilgrimsmussla / Saint-Jaques, onko se kampasimpukka suomeksi?) Ystäväni söi päivän "hullun lautasen", jossa oli kalaa nimeltä rouget (red mullet engl.) ihanalla salaattipedillä.


Viimeisenä iltana nautimme epäranskalaisista mauista intialaista ravintolassa nimeltä Mother India.

Restaurant Mother India in Old Nice

Paikka oli tosi tunnelmallinen, ruoka hyvää ja tarjoilijaneiti mukava. Hän puhui myös hyvää englantia - yritimme kyllä ranskaksi, mutta hän ei kai pitänyt kielitaitoamme tarpeeksi hyvänä ;) Rakastan intialaista ruokaa eikä Chicken Korma tälläkään kertaa pettänyt. Toivoisin vain hieman kestävämpää vatsaa itselleni...


Nautimme siis hyvästä ruoasta koko viikon. Pahoittelen kalalajien arvuuttelua suomeksi, mutta olen oikeastaan vasta viime vuosina oppinut syömään kalaa. Siksi osan nimistä tiedän ruotsiksi ja tämän vuoden jälkeen ranskaksi. Kertokaa ihmeessä esim. mikä tuo rouget on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...