maanantai 25. heinäkuuta 2011

Ranskan Riviera osa 2 - Cannes

Lomallemme sattui yksi sateinenkin päivä, joten tiistaina kiertelimme kaupoissa sekä kävimme katsomassa uusimman Harry Potter-leffan. Keskiviikkona päätimme sitten hypätä bussiin kohti Cannesia. Tarkoituksena oli makoilla rannalla - Cannesissa on nimittäin pitkä hiekkaranta kun Nizzan ranta taas on kivinen.

Can't complain about the weather!


Some peers are for paying guests but there is a really nice public beach


Bussi Nizzasta toi meidät satamaan, josta oli lyhyt matka rannalle ja ostoskaduille. Kätevää, tosin matka kesti sen 2 tuntia... Nopeamminkin varmasti pääsisi, mutta olimme kuulleet vain, että bussi nro 200 kulkee ko. väliä ja että matka maksaa 1 €.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Satamasta löysimme hyvät opastukset turisti-infoon, josta kävimme hakemassa kartat. Matkalla ohitimme mm. elokuvajuhlilta tutun rakennuksen. Kuvasin ystävääni hieman punaisella matollakin, mutta eihän kuvista kauhean kivoja tullut: koko ajan sai väistellä muita turisteja... Tässä taloa kuitenkin toisesta vinkkelistä. + some palmtrees.. :)

Home of the Cannes film festiva


Nizza ja Cannes ovat päältäpäin ainakin kovin samanoloiset, Cannesissa tosin oli hieman enemmän kauppoja ja se hiekkaranta. Cannesissa järjestetään myös vaikka mitä; esimerkiksi Paris Hilton emännöi juhliansa juuri tuolloin keskiviikkona, ja tiistaina Snoop Dogg oli esiintynyt Gotha-klubilla. Jos siis haluaa juhlia tyylillä niin Cannes is the place to go. Gothan listalta löytyi mm. Akon, Armand van Helden, Busta Rhymes... Klubin hinnoista ja sisäänpääsyvaatimuksista ei sitten olekaan mitään tietoa, nettisivuilla tosin on numero varauksia varten.

Me emme kuitenkaan jääneet edes yrittämään illanviettoa vaan ohjelmassa oli tosiaan rantaelämää.

Beach view


Rannassa oli muuten ihan kivasti palveluja; jäätelö- ja ruokakioskeja, vessat ja suihkut eli hyvin pärjäsi päivän vaikka heti ei päässytkään hotellille virkistäytymään :)

Illaksi tulimme takaisin Nizzaan ja kävimme syömässä ihanaa pizzaa ravintolassa, jota tuttavani oli suositellut. Sama ravintola, La Pizza Cresci löytyy myös Cannesista.

2 kommenttia:

  1. Näitä sun lomakuvia katsellessa tekisi kyllä hirveästi mieli päästä itsekin jonnekin lomailemaan! :) Vannoin kyllä, että koko kesäloma kuluu Suomessa. Saa nähdä, pysynkö päätökess :)

    VastaaPoista
  2. Suomen kesä on kyllä ihana, etenkin kun siellä on ollut nyt niin hienot ilmat! Ymmärrän hyvin, että Eurooppalaiset lähtevät Välimerelle kun täällä on niin kurja kesä...

    Mukavaa lomaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...