torstai 25. helmikuuta 2010

Ruokaa ja ruokavaliota!

Eräs nimeltämainitsematon ystäväni, kutsutaan tässä häntä vaikka kirjaimella A ;) on saanut minutkin kiinnostumaan aiheesta LCHF (nettisivu på svenska) eli suomeksi Low Carb, High Fat. Tämä on ruokavalio, jossa syödään mahdollisimman vähän hiilareita mutta paljon rasvaa. Hiilarit = läski, rasva ja protskut = ei läski.

En ole koskaan ollut ihastunut dieetteihin, jotka menevät äärimmäisyyksiin; tähän asti mun motto ruoan kanssa on ollut "kaikkea kohtuudella". Koska rakastan ruokaa, en ole koskaan halunnut luopua mistään ihanuuksista, vaan yrittänyt syödä kohtuudella.

Nyt kuitenkin meinaan kokeilla LCHF-ruokavaliota, koska haluan laihtua ja koska ihan puhtaasti kiinnostaa miten kroppa reagoi. LCHF on myös siitä hyvä, että siinä saa syödä ihania ruokia, ei tarvitse tosiaankaan nälkää kärsiä. Mulle tosin tulee olemaan tiukkaa esim. leivän kanssa, jota olen syönyt aina ruoalla. Tänäänkin intialainen kanakastike oikein huusi tuoretta ruisleipää :)

Tässä siis tämän päivän atria: Intialaista kanaa ja vihanneksiaJoo, ei kovin kauniin näköistä mutta onko intialainen safka sitä koskaan? Kastikkeessa kanaa, herkkusieniä, sipulia ja cashewpähkinöitä kookosmaidossa (kerma ois ollu parempi, mutta halusin käyttää kookosmaidon pois) ja sotkettuna Santa Marian Tikka Masala mausteseokseen. Kyytikaverina kruunuvihanneksia ja Pirkan vihreitä papuja. NAM!

Nytpä sitten saa nähdä kuinka tämä onnistuu, mutta yrittää aijon kuitenkin! Viimeistään 8.3. mun vähähiilarinen ruokavalio saa kyytiä koska meinaan nauttia Rooman herkuista täysin rinnoin, pizzaa, pastaa, vaaleaa leipää, viiniä, jäätelöä... naaaaaammmm.... Rakastan italialaista ruokaa!

Italiasta tulikin sitten taas mahtavana aasinsiltana mieleen, että Poliisikoira Rex puhuu nykyään italiaa ja on muuttanut Wienistä Roomaan! JES! Sitäpaitsi pääroolissa etsivänä on Massimo! eli siis ihku Kaspar Capparoni (esitti Caprissa Massimoa)Hauvakin on oikein söpö. Ilahdutti myös sarjassa se, että ne puhuvat tarpeeksi selkeästi, ymmärrän jo aika paljon! (puhuminen onkin sitten toinen juttu...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...