sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Midin markkinat - valokuva-overload

Tässä ylimpänä teidän pitäisi nähdä slideshow päivän kuvista. Kerrottehan, jos linkki ei toimi!!Photo & Video Sharing by SmugMug


Photo & Video Sharing by SmugMug
Gare du Midin markkina-alue levittyy joka sunnuntai noin kello 06-13 välillä Midiä ympäröiville kaduille. Mitä Midiltä et löydä, sitä et tarvitse. Ihmisiä kuhisee kuin muurahaisia joka puolella, kauppiaat huutelevat tarjouksiaan ja joka välissä meinaa kompastua jonkun ostoskärryyn. Tiedättehän, sellaiseen perässävedettävään, jota Suomessa käyttävät eläkeläiset, mutta joka täällä kuuluu joka kaupunkilaisen perusvarustukseen.

Mielestäni Anglo-infon kuvaus "Exotic products market" antaa Midin markkinoista hyvin yksipuolisen kuvan - kyseessä ei ole pelkästään eksoottisten tuotteiden markkinat vaan täältä tosiaan löytää kaikkea maan ja taivaan väliltä, myös niitä perusjuttuja kuten pottuja ja omenoita.

Hintataso on halpa - omalla ostoslistallani oli pinjansiemeniä ja ne sain hintaan 2,50 € / 100g. Hieman sitäpaitsi jäi vielä kaivertamaan kun jälkeenpäin tykkäsin nähneeni niitä toisessa kojussa hintaan 1,50 € / 100g... ;) 20 valkoisesta pitkävartisesta ruususta maksoin 8 €, joten paikka on ehdoton leikkokukkien ystävälle.

Toria on vaikea kuvailla sanoin, se pitää itse nähdä. Värit, äänet, tuoksut - tori tarjoaa joka aistille jotakin. Mitä negatiivista paikassa sitten on? Väenpaljous ja Midin aseman ällöttävyys: kun astut metrosta ulos pidätä hengitystäsi ja katse maassa kunnes pääset bussikatosten ohi ulkoilmaan. Näin vältät virtsan hajun, penkeillä nukkuvat deekut ja niiden jalkakäytävälle jättämät yllätykset. Nämä seikat tosin unohtuvat hedelmäkojujen väriloiston kohdalla, kalatiskin öttiäisiä ihmetellessä ja antipastiherkkuja tuoksutellen .

8 kommenttia:

 1. Jättefina bilder. Känns som man själv sku ha varit där på marknaden :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia Petra, tuli aivan ikävä Brysseliin ja midille :)) Terv. Maria Räsänen

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavia kuvia ja markkinaelämää! Tuli ihan hinku tuonne, kun katselee täältä ruudun takaa :) Markkinoilla myydään aina kaikkia herkkuja ja kauniita juttuja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos/tack ihanat, yllättävän kivoja kuvia tosiaan tuli vaikka väentungoksessa jouduin vähän hasardilla räpsimään osan. Jouduin myös hillitsemään itseäni, etten olisi ihan joka kojusta ottanut kuvaa :D

  Kiitos kauniista kommenteistanne! :)

  VastaaPoista
 5. Don't really understand a word, but I just love 'market pictures'! They're so full of color and 'life', really really love it!

  VastaaPoista
 6. Hi Afrodite, thanks for stopping by
  and thank you for the nice comment!

  I've been a bit lazy with the translations since I added the Google Translate-button even though I know that even then the text doesn't always make sense...

  I was just telling how I loved the Midi market, so colorful and full of life! Could have taken a picture of every single stand. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat markkinat! Väriä ja tarjontaa. Joitai tuollaista koetan etsiä Pariisista ensi viikolla (tosin antiikkimarkkinat ovat ykkösenä).

  VastaaPoista
 8. Eikö? Taidan mennä ensi sunnuntaina uudestaan, sen verran paikka minut hurmasi!

  Toivottavasti Pariisista löytyy myös kiinnostavia markkoinoita ja toreja! Minäkin yritän vihdoin ja viimein katsastaa Brysselin antiikkitorin, toivonkin lauantaille poutaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...