tiistai 13. syyskuuta 2011

In Bruges

Kävin keväällä pikavisiitillä Bruggen kaupungissa mutten silloin ehtinyt kertoa kovinkaan paljon paikasta. Kuviakin on kortilla iso kasa - ei vain ole tullut käytyä niitä läpi! Elokuvan In Bruges nähneille paikat ovat varmaan tuttuja - voin kertoa, että ei ole shithole. :)

Vietimme Bruggessa työkaverimme läksiäisiä maaliskuussa ja sää oli harmaan sateinen ja tuulinen. Kaupungista saa varmasti eniten irti myöhemmin keväällä ja kesällä kun kukat kukkivat ja on hieman vihreämpää.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Bruggen historiallinen keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde, joten vanhoja rakennuksia tässä kaupungissa piisaa. Kaupunki on vanha, sen sanotaan saaneen kaupunkioikeutensa jo 1100-luvulla. Historiasta kiinnostuneet voivat lukea vaikka tästä kaupungin menneisyydestä. Mainittakoon, että bruggelaiset ovat käyneet kauppaa skandinaavien kanssa 800-luvulla, ja kaupungin nimen oletetaan tulevan muinaisnorjan (Old Nors, fornnordiska) kielestä.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Toinen Bruggen tuntomerkki on kaupungin läpi risteilevät kanavat

Photo & Video Sharing by SmugMug


Näkemisen arvoinen on myös The Beguinage (NL. Begijnhof), jolle en millään keksi suomenkielistä termiä! Onkohan olemassakaan... Beguinaaseissa asui naisia, jotka halusivat hiljaisuutta ilman nunnalupausten sitovuutta. Beguine-sisaret saivat siis vapaasti lähteä ja jättää sisarkunnan, ja he työskentelivät usein käsityöläisinä. Usein paikoissa asui yksinäisiä naisia joka yhteiskuntaluokista, Beguinaasit eivät siis myöskään olleet köyhäintaloja.

Vierailumme ajankohta ei ollut ihan parhain tätä paikkaa ajatellen - narsissit eivät olleet vielä kukassa ja puutkin vielä paljaita. Myöhemmin keväällä puistoalue olisi varmasti ollut aivan upea, rauhallinen keidas kaupungissa.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Bruggesta löytyy myös todennäköisesti ainoa Michelangelon veistos Italian ulkopuolella! (Church of Our Lady-kirkossa) Se on ollut harhateillä kaksi kertaa, mutta molemmilla kerroilla se on löytänyt takaisin kotikirkkoonsa.

Photo & Video Sharing by SmugMug


Brugge on hieno kohde etenkin historiasta kiinnostuneille, mutta kaupunki on sen verran suloinen, että siellä kannattaa kaikkien Belgiassa matkaavien vierailla. Pieniä putiikkeja löytyy kujilta ja melkein joka kulmalla seisoo suklaapuoti. Bruggesta löytyy myös paljon hyviä ravintoloita, yhteensä 8 Michelin-ravintolaa (joista yhdellä on 3 tähteä) ja vanhoja pubeja ja oluttupia.

Photo & Video Sharing by SmugMug
Krookukset Anderlechtin futisjoukkueen väreissä - bruggelaiset ei tykkää...


Photo & Video Sharing by SmugMug

Kannattaa siis sisällyttää Brugge vaikkapa pitkään viikonloppuun Belgiassa. Se on suloinen pikkukaupunki, jossa on paljon nähtävää ja jonne pääsee helposti junalla Brysselistä. Jos Antwerpenissa shopataan niin täällä sitten tyydytetään kulttuurin ja historian nälkä... ja niin, suklaanhimo ;)

4 kommenttia:

 1. Hei ootko käynyt Gentissä? Suosittelen kovasti! Se on tyyliltään varsin samanlainen kuin Brygge, mutta ei ihan niin täynnä turisteja ja turisteille tuputettavaa tavaraa. Se on siis jotenkin aidompi kaupunki, ei ainoastaan turistinähtävyys. Toki Bryggekin oli kaunis...

  Poikkesin itse pariin kertaan Bryggeen, kerran vaihtareitten kanssa ja kerran vanhempieni käydessä. Gentissä kävin kai kolme vai neljäkin kertaa, kun kesällä oli Gentse feesten ja sitä ennen käväisin ihan turistina kanavakierroksella.

  Belgian sisällä reissaaminen oli älyttömän kätevää niillä kymmenen kerran lipuilla - hinta oli halpa ja korttiin vaan junassa kirjoitti, mistä mihin menee ja konduktööri leimasi lipun. Olisikohan sillä maksanut edes viittä euroa per matka per suunta, mihin tahansa Belgiassa? vähän erilaista kuin Suomessa junamatkailu!

  VastaaPoista
 2. En oo Gentissä ehtinyt käymään - täytyy katsoa jos vaikka tässä syksyn aikana vielä ehtisi!

  Ja junalla matkustaminen tosiaan on halpaa, se viikonloppulippukin puoleen hintaan. Pikkurahalla voi tehdä pienen vkl-reissun vaikka merenrantaan Knokkeen tai Oostendeen.

  Kuulin Suomen junalippu-uudistuksesta, ei ollut kai mennyt kovin putkeen lanseeraus... :D

  VastaaPoista
 3. Dat war erg leuk!
  Kaverit ovat kovasti kehuneet Brüggea ja sekin jäi näkemättä, kun kierreltiin enempi Valloniassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas Vallonia on vieraampi: olen käynyt vain Liègessä ja Namurissa, viime vuonna töiden takia, jolloin en ehtinyt kovin hyvin kaupunkeihin tutustua. Brugge on kyllä tosi viehättävä pikkukaupunki, juuri sopiva tuollaiselle päiväretkelle!

   Kiitos paljon kommenteistasi, ilahduttivat kovasti! :) Ja tervetuloa seuraamaan blogia!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...