lauantai 3. syyskuuta 2011

Kun Brysselissä EI sada...

... voi nauttia auringosta vaikka suuressa puistossa! Järkkärin akku päätti myös ottaa iisisti muutaman kuvan jälkeen, joten kuvailin lopulta tunnelmia kännykällä - en vain voinut olla taltioimatta Bois de la Cambrea aurinkoisella säällä!

Brysselissä on paljon viheralueita ja suurin niistä taitaa olla tämä Bois de la Cambre, joka jatkuu pitkälle Tervuereniin asti Forêt de Soignesin metsäalueena. Puisto on tosi suosittu viikonlopunviettopaikka; sieltä löytyy järvi, jonka keskellä on saari, jonka keskellä on ravintola. Puistossa on myös yökerho Jeux d'Hiver, teatteri Théâtre de Poche, lasten leikkipaikkoja ja Brussels Poney Club, joka järjestää poniajeluita lapsille.

Otimme aurinkoa järven rannassa ja kävimme saarella syömässä jäätelöt. (ja lipsuin siis hieman dieetistä, tänään oli herkkupäivä. Huomenna taas jatkuu karppailu!)

Photo & Video Sharing by SmugMug
Bois de la Cambre lähtee ihan Avenue Louisen päästä ja sinne pääsee helposti julkisilla.
Puisto on suunniteltu englantilaiseen tyyliin eli se on rakennettu paikalleen mahdollisimman hyvin luontoa jäljitellen. La Cambren suunnitteli vuonna 1862 saksalainen arkkitehti Keilig ja se on kuin arkkitehtuurin oppikirjasta.

"Sääntöjen mukainen englantilainen puutarha sisältää useita romanttisia piirteitä. Puutarhassa oli aina lampi tai pieni järvi, jossa oli laituri tai silta. Lampien lähistöillä oli esimerkiksi paviljonkeja, usein roomalais- tai kiinalaistyylisiä. Englannissa suosittuja olivat italialaiset renessanssityyliset epäsäännöllisen muotoiset pienet huvilat ja olkikattoiset maalaismajat. Muihin merkittäviin elementteihin Manner-Euroopassa kuuluivat luolat ja rauniojäljitelmät."
Wikipedia


Photo & Video Sharing by SmugMug

Lautturilla hienot vaatteet. Paluumatkalla hän jakoi aarrearkusta karamellejä kaikille matkustajille! Hurmaava paikka!
Pidän täällä erityisesti ihmisten tavasta pukeutua tyylikkäästi. Viikonloppuisin kaupungilla näkee pikkutyttöjä mekoissaan, vanhoja setiä suorissa housuissa ja viimeisen päälle silitetyissä paidossa, rusetitkaan eivät ole täältä vielä mihinkään hävinneet. Vanhat rouvat ovat siistisi meikattuja, korkeissa koroissa ja tukka laitettuna. Tänäkin lauantaina ihastelimme ihmisten kauniita vaatteita ja tiettyä siisteyttä: pukeutumiseen kiinnitetään selvästi huomiota! Tunsin oloni aika moukaksi farkkushortseissani...

Kertakaikkisen ihana lauantai siis ja hui miten kuuma! Yhtäkkiä +10 vaihtui +30 asteeksi. Toivon, että huomenna hyvä sää jatkuu, että pääsemme tutustumaan Gare du Midin suuriin sunnuntaimarkkinoihin.

Nyt, bonne nuit sweethearts!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...