keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Yrtit ja espanjalainen tortilla

Olette varmaan jo täysin kyllästyneitä näihin parvekekuviini... Siitäkin huolimatta piinaan teitä taas kuvilla kasveista ;) Viritin nimittäin penkilleni pienen yrttitarhan: vasemmalla tomaatti, joka kukkii ja tekee uusia tomskuja. Keskellä Ikean yrttiruukku, joka sekin näyttää viihtyvän vaikka kuinka hyvin parvekkeellani. Isoon peltiruukkuun istutin torilta ostamani sitruunamelissan, rucolan ja mintun.


Photo & Video Sharing by SmugMug

Minttu selvästi ilahtui multaan pääsemisestä ja alkoi saman tien kukkia. Can you taste the mojitos? ;)


Sitruunamelissani on vielä ihan pikkuinen ja joutuu kasvamaan rucolan varjossa. Saksin tänäänkin rucolaa ruoan kanssa, joten eiköhän melissakin pääse kohta kurkistamaan aurinkoon.

No mihinkäs sitten käytän näitä vihreitä herkkuja? Tänään valmistin Hesarin ohjetta mukaillen espanjalaisen vihannes-makkaratortillan, johon silppusin sekä basilikaa, että timjamia. Kevätsipulia, pieni valkosipulinkynsi, makkaroita tai nakkeja, herkkusieniä ja munakoisoa vielä uunivuokaan ja munamaitoseos päälle. Minun versiostani tuli hieman liian vetinen, ja olisikin ehkä pitänyt paistaa munakoisosiivuja kauemmin. Tortillan nautin siis rucolan kanssa, kun olin liian laiska tehdäkseni salaattia... En ole aikaisemmin käyttänyt yrttejä ruoanlaitossa kuin satunnaisesti, mutta nyt olen kyllä innostunut tunkemaan niitä joka ruokaan!

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. De har vuxit så fint, hurra! Tänk vad sådana här små saker kan göra en glad; blir alltid på bättre humör då jag kikar in till balkongen :)

      Poista
  2. NAM :)! Sinulla on todella viherpeukalo! Eikä parvekekuvat kyllästytyä yhtään- päinvastoin! :)

    Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etteivät parvekekuvat kyllästytä - olen nimittäin itse ihan hurahtanut tähän parvekkeen laittoon :) Nyt on jo mietinnässä uudet kukat orvokkien tilalle... ;)

      Mukavaa viikonlopun odotusta - huomenna on jo perjantai!

      Poista
  3. Ihana parvekeyrttitarha! Mäkin kasvattelen rucolaa, basilikaa, lehtipersiljaa ja tammenlehväsalaattia parvekkeella. Meillä on purjehdusreissu kohta tiedossa, joten vähän harmi, että jää puutarhanhoito siihen. Toki veneelle voi hiukan ottaa yrttejä, mutta täytyy tyytyä rucolaan ja basilikaan. Niitä ilman mä en kyllä voisi elää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rucola ja basilika ovat kyllä minunkin suosikkejani - timjamiin ja korianteriin olen vielä totuttelemassa. Makeita yrttejä minulla on myös ensimmäistä kertaa kasvamassa kesän herkkuhetkiä varten :)

      Purjehdusharrastus (tai elämäntyyli) ja puutarhanhoito taitaa olla vähän huono yhdistelmä, mutta onneksi botskille voi ottaa sentään muutaman kasvin mukaan. Minäkin ehkä valitsisin juuri nuo samat, rucolan ja basilikan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...