lauantai 18. helmikuuta 2012

Garlic+aubergine+feta = mums!

Photo & Video Sharing by SmugMug





Tukholmassa käydessäni meillä oli eräänä aamuna tv päällä. Ruudussa englantilainen kokki Simon Hopkinson valmisti erilaisia ruokia, joista yksi oli tänään kokeilemani munakoisoresepti!

Tarvitaan ainoastaan munakoisoa, fetajuustoa, oliiviöljyä, valkosipulia, persiljaa ja sitruunaa (jonka tietysti unohdin tänään... näistä muutamasta raaka-aineesta...) Munakoiso grillataan, sen päälle levitetään valkosipuli-persilja-oliiviöljyseos ja fetaa. Ennen tarjoilua päälle voi vielä puristaa hieman sitruunamehua tuomaan kirpeyttä.

Munakoiso grillataan kokonaisena ja kuoreen kannattaa tehdä viiltoja, jotta se on helpompi kuoria kypsänä. Ruoan kanssa olisi varmasti sopinut rapea patonki tai turkulainen ihana Crusta-leipä, mutta tein itse vähähiilihydraattisen version ja paistoin koison kaveriksi herkkusieniä.

Suosittelen muuten Lidlin fetaa ja samasta kaupasta löytyy myös Suomen paras peruschevre! Mielestäni sata kertaa maukkaampaa ja pehmeämpää kuin esim. Soignon.

Loistavaa lauantai-iltaa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Vad ser jag för en megasöt platburk i bakgrunden med en gullig flicka pa? Maten ser mäktigt ut, ett glas rödvin till please!

    VastaaPoista
  2. Varmaan aikas hyvää! Täytyy kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on etenkin valkosipulin ystävän ruokaa :D Mutta helppo ja maukas resepti, suosittelen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...