sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laskiaisherkkuja

Väliaika, kahvia ja pullaa!
Vaikka tykkään leipomisesta ja leivonnaisten syömisestä, niin erilaiset pullat eivät ole suosikkejani. Pullan tuoksu kyllä on aivan ihana, ja viime vuonna Brysselissäkin siitä tuli ihanan kotoinen olo, kun Merimieskirkolla paistettiin pullaa.

Nyt päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja tehdä pullataikinan ihan alusta asti, ensimmäistä kertaa sitten yläasteen. (ja siitä on KAUAN... hui) Kuuntelin korva tarkkana äidin ohjeet, surffasin netissä ja kysäisinpä vielä kondiittoriystävältäni muutaman vinkin, miten parhaat pullat tehdään.

Onnistuin mielestäni tosi hyvin ottaen huomioon aiemman pullakokemukseni - yläasteellakin teimme golfpalloja, kun ryhmämme unohti hiivan... Vaivasin taikinan todella hyvin ja annoin sen sitten kohota hyvän tovin. Ennen uuniin häviämistä kohotin myös valmiiksipyöritellyt pullat; ne lepäsivät leivinliinan alla melkein tunnin! Uunissa pullat kävivät vain kääntymässä, lopputuloksen näette kuvassa 2. Uunini paistaa aika epätasaisesti kiertoilmasta huolimatta, joten ihan tasaisenruskeita pullia en saanut pellin kääntelystä huolimatta aikaiseksi.

Täytteenä laskiaispullissani on kermavaahtoa ja mantelimassaa, johon sekotin Amandan vinkistä maitoa ja vaniljaa, lisäsinpä myös hieman tomusokeria makeutta antamaan. Voin kertoa, että hyvää tuli! :) En yhtään jäänyt kaipaamaan suomalaista hillovarianttia.

Makeat terveiset lumikinosten keskeltä! 

8 kommenttia:

 1. Det ser ju helt fantastiskt ut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Jag var själv jättenöjd då de blev goda och fluffiga :) Beginner's luck maybe...? ;)

   Den där burken i förra inlägget är från Kellogg's, fick den på köpet för några år sedan. Gillar den massor och tycker att den passar bra med mina andra retro-burkar som jag har i köket.

   Poista
 2. Härligt! Jag älskar retro burkar!

  VastaaPoista
 3. noihan näyttävät ihan täydellisiltä! :P

  Muuten etkö voidellut noita pullia kananmunilla ennen uuniin menoa? Itse en ole kovinkaan hyvä pullamestari ja joskus olen unohtanut voidella ne ja niistä on tullut jotenki todella kovia ja kuivan oloisia ilman voitelua. Mut noi sun valmiit laskiaspullat eivät kyllä näytä sellaisilta...hmm mmm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuivat yli odotusten etenkin Leipuri Hiivaton-taustani huomioon ottaen. Olin varautunut pahimpaan :D

   Ja joo, arvaa tajusinko eilen illalla nukkumaan mennessä, että enpä ollut voidellut pullia!!! En hoksannut juttua missään vaiheessa leipomisprosessia :D Uskon, että tuo kiertoilmauuni tosin vaikuttaa lopputulokseen: pullat olivat uunissa vain noin 7 min. ja välissä laskin lämpöäkin noille pienemmille pullille. Mutta joo, ne pitäisi siis voidella mutta enhän mä lahopää sitä muistanut.

   Luulisin, että tärkein juttu oli kuitenkin se kohotus, että jaksoin odottaa tarpeeksi kauan. Näistä tuli tosi pehmeitä ja maukkaita, beginner's luck I guess! ;)

   Poista
 4. Oi wau. Näyttää ihanalta. Pitäisköhän itekin, vaikka laskiainen meni jo. Sattui eilen laskiaiselle aika osuvat kelitkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja huomennahan se laskiaistiistai on, joten hyvin ehdit Lindaseni! :)

   Täällä Turussa oli aivan järkky ilma eilen; lunta tuli vaakatasossa koko päivän ja aika hiljaiselta näytti suosittu lenkkipolku, joka menee ikkunani ohi...

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...