maanantai 13. kesäkuuta 2011

500 - Kilpailu herkkusuille

Tämä on 500. blogipäivitykseni! Mietin kauan, miten tätä "merkkipäivää" juhlistaisin ja mieleeni tuli ainoastaan yksi tapa: KILPAILU!

Monissa blogeissa on ollut mitä hienompia kilpailuja. On voinut voittaa taulutelevisiota, espressokonetta, aurinkolaseja... Mutta koska minun blogiani sponsoroi tällä hetkellä vain Svenska Kulturfonden ;) on palkinto hieman vaatimattomampi: Neuhausin suklaayllätys.

Kuva Neuhaus.be

Olen aiemminkin maininnut, että mielestäni Neuhaus valmistaa Belgian parhaimman suklaan. Konvehdit ovat kauniita, kuten kuvasta saattaa huomata, ja ne maistuvat aivan ihanilta! Tuosta alakulmasta löytyvät muuten minun suosikkini, nuo puikulat, joissa on "strösseliä" päällä.

Neuhausilla on aika hauska historia; herra Neuhaus tuli Brysseliin Sveitsistä 1857 ja perusti paikan nimeltä "confiserie pharmaceutique" eli farmaseuttisen herkkukaupan (!), jossa myytiin yskänkarkkeja, lakritsia ja tummaa suklaata siis terveyttä parantamaan ja hoitamaan. Ensimmäisen täytetyn suklaan Neuhausin talo valmisti 1912 ja vuonna 1915 Jean Neuhausin vaimo Louise keksi tavan säilyttää suklaat ehjinä pakaten ne pieneen laatikkoon, joka täällä tunnetaan nimellä "ballotin". (Aiemmin suklaat myytin paperituuteissa, samaan tapaan, miten ranskanperunat syödään täällä edelleen...)


Mutta nyt asiaan: 500:en blogipäivityksen kunniaksi arvon lajitelman Neuhaus-suklaita, vapaavalintaisesti joistakin näistä kategorioista! Voit siis itse valita haluatko tryffeleitä, gianduja-suklaata, ganachea... TAI voi valita yllätyksen, jolloin minä valitsen omat suosikkini Neuhausin valikoimasta. (Jos haluat tutustua merkin valikoimaan niin suosittelen virallista kansainvälistä sivua vaikka Helsingin Café Neuhausilta omat sivut löytyvätkin.)

Kommentoi siis tähän päivitykseen, ja kerro minulle lempisuklaasi! Valitettavasti anonyymejä kommentteja ei lasketa arvontaan, joten jätähän ainakin nimesi. Arvonnan suoritan sunnuntaina 19.6, joten osallistumisaikaa on lauantaihin klo 23.59 asti! ;)

Ihanaa viikkoa kaikille!



16 kommenttia:

  1. Fazers blåa med russin och nötter. (lila)och den vill man inte få mera.

    VastaaPoista
  2. Fazerin Vaalea maitosuklaa (sininen kääre, mutta punainen kulma).

    VastaaPoista
  3. Mää tykkään kovasti suklaista aina, kun niissä on jotain pähkinää :D (Kuten Geisha) Ja jos ne eivät ole tummia, eivätkä sisällä jotain alkoholia (sellainen karkkielämys lapsena oli hyvin ällöä!). En myöskään tykkää marsipaanitäytteisistä suklaista... Eli toisin sanoen, olen melkein kaikkiruokainen ;) Ja suklaa on sitä parempi, mitä pienempi makuelämys se on. Sellainen Toblerone jättikolmio yksittäisenäkin annoksena tuppaa olemaan mulle liian suuri :D

    VastaaPoista
  4. Minäkin tykkään jostakin geishan tyyppisestä pähkinäsuklaasta tai nougattäytteisistä konvehdeista. Suklaalevyistä ehdoton suosikki on Maraboun minttukrokantti!!

    VastaaPoista
  5. Här ska man naturligtvis delta och min favoritchoklad just nu är Fazers Maya Chili. (Fast helt rikipåriktigt är det nog Daim)

    VastaaPoista
  6. Genialt med chokladtävling!

    Min nya favoritchoklad är de röda jordgubbsfyllda konfekterna i Quality Street-blandningen! Finns inte att få i Oslo men vår chef på kulturinstitutet tog med sig dem från en arbetsresa :)

    VastaaPoista
  7. Melkein mikä tahansa chilinmakuinen tumma suklaa... Ja hyvänä kakkosena Bounty :)

    VastaaPoista
  8. Maailman paras suklaa on se, joka on jaettu ja syöty yhdessä rakkaan ihmisen, läheisen, kummilapsen tai korvaamattoman henkilön kanssa. Siinä maistuu myös ystävyys, myös koitasuklaa :-)
    t. Johanna & Pepi

    VastaaPoista
  9. Ihana arvonta! Mun lempisuklaa on appelsiinilla maustettu tumma suklaa <3 <3 Nuo kuvissa olevat näyttää aivan superherkullisilta. Sellaisilta, jotka hotkisi vartissa ja lekottelisi sen jälkeen tyytyväisenä jalat pöydällä.

    VastaaPoista
  10. Absolut Valors 70%-iga choklad med hela mandlar i!

    VastaaPoista
  11. Hej, jag gillar Fazers lila med russin o nötter ( hahaa, såg att Lotta också tycker om den) Sådan mor sådan dotter...
    Fast nu har jag chokostrejk !
    En tid...

    VastaaPoista
  12. Hei Petra! Näin Facebookista että sinulla on tällainen blogi, ja tulin kurkkaamaan. Täytyyhän sitä toki kilpailuunkin osallistua! Jos onni suosii minua, saat valita oman suosikkisi :) Liisa L. (Tyyn kuoro / TOMU)

    VastaaPoista
  13. Ihana palkinto! Mun lempisuklaa on yleensä tummaa, 70% kaakaota sisältävä, mutta myös se Pandan uutuus oli kiva yllätys :)
    Syön harvemmin suklaata ihan paljaaltaan vaan teen siitä usein esim. suklaakakkua tai syön jäätelön kaverina.

    VastaaPoista
  14. Min absoluta favorit är alla sorters vitchoklad (fast det är något sånt som man kanske inte riktigt får säga högt bland chokladälskare, då det inte räknas som "riktig choko" :D). Jag är tyvärr allergisk för nötter, men jag gillar choko med någon fyllning. Var riktigt riktigt förtjust i Fazers chili-majs"puff"s choko ("Maya") nångång i tiden, och gillar även alla sorters mintkrokantgrejer med krispiga saker. Sen förälskade jag mig i Leonidas när de kom till Åbo, speciellt kokosbollarna, de med champagnefyllning, och vitchokladknapparna med likörsmak (sex on the beach passade jättebra med choko!) :)

    -Jenna (fröken första-alt ;D)

    VastaaPoista
  15. Nåmen den här måst man ju delta i :D

    Choklad i allmänhet e ju lösningen på alla världens problem o det man kan fira allt bra med (dvs., det finns alltid en orsak till att äta choklad). För tillfället e favoriten Marabou´s nya med blåbärsmjölk.

    Annina

    VastaaPoista
  16. Ihana suklaapäivitys, tuo ihan veden kielelle!

    Suosikkisuklaani taitaa olla Geisha, mutta Fazerin Sininen on kyllä aina hyvä valinta kun tekee mieli suklaata.

    Täällä Englannissa syön yleensä Aldin suklaita, ne on edullisia mutta hyviä. Kun haluan jotain ylellistä niin sitten menen Thortoniin. (http://www.thorntons.co.uk/c/about_us.html)

    Mikäli onni suosisi minua, olisin ilahtunut Sinun valitsemastasi suklaasta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...