sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Liian.Kuuma.Blogata

Kävimme eilen ystäväni ja kollegani Annan kanssa kuninkaallisissa kasvihuoneissa/puutarhoissa, jotka ovat yleisölle auki joka kevät 3 viikkoa. Sattumalta ajoituksemme oli aivan kymppi ja pääsimme sisään ensimmäisinä välttäen jättimäisen turistijoukon, joka vyöryi takanamme sisäänkänytiä kohti.

Noin tunti meillä meni kasvihuoneiden läpi kävellessä, ja kerran pysähdyimme nauttimaan croissantteja (lausutaan muuten "kruassssaaant" vinkkivitonen...) puiston penkille. Puutarhakierroksen jälkeen kävelimme vielä Atomiumille, jonka jälkeen suunnistimme takaisin keskustaan.

Päivä päättyi Ucclen esittelykierroksella ja ihanalla italialaisella ruoalla takapihallani. Kävin siis minäkin ensimmäistä kertaa hakemassa ruokaa italialaisesta "take-away"-paikasta; siellä myydään valmiita ruokia itse lämmitettäväksi, kuivatavaraa kuten pastaa, tuoretta juustoa ja lihaa, sekä viiniä. Jos siis ruoanlaitto ei jonain päivänä huvita, voi käydä hakemassa koko aterian kyseisestä paikasta, ja lämmittää ja nauttia se kotona omassa rauhassa. Me söimme valkosipuliscampeja (ihania!) patongin kanssa alkuruoaksi ja pääruoaksi sienilasagnettea. (ostimme toisenkin, ricotta-pinaattilasagnetten mutta se jäi Annalle testattavaksi, emme jaksaneet sitä syödä eilen!) Ruokajuomana oli roséviiniä ja jälkkäriksi jäätelöä.

Nyt en tietenkään kuollaksenikaan muista mikä kaupan nimi on, mutta se tarkistetaan pikimmiten. Samoiten yritän tänään ehtiä laittaa kuvat koneelle - huomenna nimittäin luvassa ostospäivä kummitytön kanssa Bluewaterissa.

Helteisestä Brysselistä mukavaa Äitienpäivää!

2 kommenttia:

 1. Eksyin puolivahingossa tänne, hauska blogi :)

  Voin myöntää, että mun sisäinen snobi herää AINA, PERHANA, kun joku puhuu kroisantista.

  T: elitisti-S

  VastaaPoista
 2. Moi vaan S ja kiitos! :)

  Toinen lempi ärsytyksenaiheeni on muuten kaikki texmex-ruokaan liittyvä sanasto, pollot, fajitakset ja jalapenot... myönnän, oon kielinörtti :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...