Hyvää sunnuntaiaamua! Perinteisellä jazzaamiaisellani tarjotaan tänään kauniita ja maukkaita ruskeita kananmunia Kymenlaaksosta, sekä pirteän kirpeää verigreippiä vähän kauempaa maailmalta.
Puurin kanala on kouvolalainen lattiakanala, jonka onnelliset kanat munivat todella maukkaita munia. Niin maukkaita, että kuljettelin niitä viimeeksi kotona käydessäni myös tänne Turkuun. Jos eettinen ruoka yhtään kiinnostaa, niin suosittelen vilkaisemaan Puurin kotisivuja - sieltä löytyy todella paljon mielenkiintoista tietoa kanoista ja kananmunista. Voit mm. lukea
kanan päivästä kanalassa!
"Jälkiruoaksi" halkaisin yhden verigreipin, joka olikin sitten tullut vähän kauempaa kuin Kouvolasta... Valkoiset greipit ovat makuuni hieman liian kirpeitä syödä ilman sokeria kun taas nämä verigreipit maistuvat ihanan raikkailta ihan sellaisinaan.
Keittelen muuten nuo kananmunat keittiökuningatar Nigellan (olen täysin Nigellan pauloissa - ihana kokki ja mikä upea nainen!!) ohjeen mukaan: munat laitetaan kylmään veteen, niiden annetaan kiehua vain 1 minuutti, jonka jälkeen lämpö otetaan pois ja munat saavat "hautua" lämpimässä vedessä liedellä n. 10 minuuttia.
Oikein ihanaa ja rauhallista sunnuntaita kaikille, nauttikaa vapaapäivästä täysin siemauksin älkääkä turhaan murehtiko tulevaa viikkoa! (sitä ehtii tehdä maanantainakin!)
Vilka vackra ägg! Dom bruna är bäst. Är du pa diet när du endast äter ägg och frukt? Jag skulle svimma av sa lite mat! He en skön söndag!
VastaaPoistaJag har försökt skära ner på kolhydrater då jag gått så mycket upp i vikt under hösten och vintern. Mig mage tycker också att det är skönt utan kolhydrater så jag ska hålla på en liten stund åtminstone. Men jo, det här var alltså en sen morgonmål, åt sedan en tidigare lunch senare på dagen :) Vanligtvis brukar jag nog äta mer än så här för jag ÄLSKAR mat :D
PoistaMäkin rakastan Nigellan kokkausohjelmaa. Jaksot meneekin mulla automaattisesti tallennukseen, jos ei sitä joskus satu näkemään. Jumalaisen kaunis nainen ja ihanan helppoja ja herkullisia reseptejä.
VastaaPoistaNigella on niin ihana ja sopivan "englantilainen". Nelosen toista naiskokkia Rachel Ray'ta en sitten jaksa ollenkaan... ärsyttävä tyyppi :D
PoistaNigella on todellinen guru! Hänen kokkailujaan katsellessa tulee aina nälkä vaikka olis just syönyt ;))
VastaaPoistaTuo kananmuna-asia alkoi kyllä kiinnostamaan! Moiseen menetelmään en ole aikaisemmin törmännytkään. Tuleeko munista tuolla tekniikalla paremman makuisia? :))
No niinpä! Vaarallista katsoa hänen ohjelmaansa kun heti tekee mieli alkaa kokata! ;)
PoistaTuolla keittotavalla kananmunista tulee hieman pehmeämpiä kuin jos ne kiehuisivat koko ajan. Siis kypsyvät hiljalleen kuumassa vedessä kyllä ihan koviksi mutta eivät golfpalloiksi. Kannattaa kokeilla ainakin! Mä nimittäin vaihdoin tavallisen keittotavan tähän Nigellan tyyliin ekan kokeilukerran jälkeen :D
Kiitos Taru kommenteistasi!! :)
Ihan ehdottomasti kokeilen! Kuulostaa lupaavalta :))
PoistaSiis tietkö mä oon ollu ihan pöhkö. Miten kummassa en ole aiemmin tajunnut kurkata sun nimimerkin taakse ja sieltä löytyvään ihanaan blogiisi?! Tämä on kerrassaan hurmaava, ja olen viettänyt tovin jos toisenkin täällä selaillessani :)) Kommentteja siis aivan varmasti luvassa jatkossakin ;)))