Facebookin puolella vilautin jo eilistä pikku leivontaprojektiani; tässä lopputulos!
Kyseessä on Kinuskikissan karpalo-toffeekakku, jossa toffee tehdään keittämällä kondensoitua maitoa noin kolmisen tuntia. Koska toffee on ihan hurjan makeaa, sopivat kirpeät karpalot tosi hyvin kakun päälle. Olen tehnyt aiemmin myös mustikoilla päällystetyn version, mutta tämä alkuperäinen karpalokakku oli kyllä niin paljon parempi! Ja niin, Kinuskikissalla tämä kuuluu kategoriaan joulu, mutta minusta tätä sopii kyllä tehdä muulloinkin talvella. :)
Mielestäni tämä on myös aika helppotekoinen kakku; vain toffeen keittäminen kestää, mutta sen voi tehdä vaikka muutamaa päivää aiemmin valmiiksi jääkaappiin. Helppo ja nopea tehdä oli myös suolapalana tarjoamani feta-parsakaalipiiras - monessa tilaisuudessa hyväksi todettu "vakkari", joka sopii myös vegeille.
Toivon, että leipomani herkut maistuivat vieraillenikin, ainakin kotiväki piti synttärikakustani. Toffeeta maisteli mielellään ainakin tämä pieni vieras, jolla näytti myös olevan kiinnostusta musiikkiin!
Oi mikä kakku, ja niin söpö pikkuvieras! :)
VastaaPoistaToffee ja karpalot sopivat kyllä tosi hyvin yhteen :)
PoistaJa eikö ole mainio ilme pikku-pianistilla, kieli keskellä suuta keskittyy hakkaamaan koskettimia! :D
Näyttääpä herkulta! Mä heittäisin päälle varmaan vielä desin kinuskikastiketta. :)
VastaaPoistaUuuu pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla! Jäätelöäkin voisi tuon kanssa syödä...
Poistamums! den där måste jag prova. gillar syrligt och sött tillsammans..
VastaaPoistaRekommenderas! Tycker kombinationen kola/tjinuski+tranbär är jättegott :)
PoistaOih, ihana kakku.
VastaaPoistaOleitsekin joskus keitellyt kondensoitua maitoa, sopii taatusti nappiin karpaloiden kera.
Kiitos! Kaikista mukavinta oli, että se näytti maistuvan myös vieraille. Tuo maito on kyllä laiskan kinuskinkeittäjän pelastaja; tulee hyvää vähällä vaivalla! :)
PoistaOdotan muuten jo Pääsiäistä, että pääsen kokeilemaan sitä upeaa sitruuna-suklaa-marenkikakkua!