perjantai 23. joulukuuta 2011

Nopea lohi-parsakaalipiiras / Joulu 2011

Aatonaattoon vielä vinkkinä nopea lohipiiras vaikka joulun yllätysvieraille tai siihen kuuluisaan yönälkään... ;)

Ohje on Kotiliesi-lehdestä, mutta en taaskaan malttanut olla hieman muuntelematta ohjetta. Tällä kertaa tosin vain taikina koki muutoksen helpompaan ja mielestäni maistuvampaan suuntaan.

Ohje on yksinkertaistakin yksinkertaisempi: sulanut ruistaikina kaulitaan, sen päälle laitetaan kylmäsavulohisiivuja, sulatettuja ja valutettuja parsakaalin palasia sekä parmesanjuustoa. Kääritään rullalle ja paistetaan n. 170 asteessa 30-40 minuuttia.



Tämä piiras sopii siis vaikka välipäivien vierasvaraksi, koska piiras valmistuu nopeasti hyvin jääkaapissa ja pakastimessa säilyvistä aineksista. Piirakkataikinahan on myös helppo tehdä itse, mutta käytän usein tuota Sunnuntain ruisperunataikinaa ihan sen helppouden ja maistuvuuden takia. 

Helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...