Tässä oma versioni glögitryffeleistä! Olivat todella helppoja ja nopeita tehdä, joten suosittelen!
Ja iso kiitos anonyymille, joka huomasi, että olin tosiaan kirjoittanut tlk tl:n sijaan! Tryffeleihin neuvotaan ohjeessa laittamaan kaksi teelusikallista hunajaa (2 tl!) kahden tölkin sijaan... Kun lukee ohjeita eri kielillä niin termit ja lyhennykset välillä pääsevät sekoittumaan! Toivottavasti kukaan ei vielä ole ehtinyt tuhlata hunajatölkkejä näihin!! :/ Pyydän anteeksi!
Ohje kuuluu siis seuraavasti:
* 1 dl kuohukermaa
* 25 g voita
* 1 tl hunajaa
* 2 rkl voimakasta (punaviini)glögiä (starkvinsglögg)
* kaakaojauhetta kuorruttamiseen
Itse en tarvinut tryffelimassan silottamiseen sauvasekoitinta ollenkaan vaan suklaa suli hienosti kerman joukkoon. Käytin myös hieman leveämpää vuokaa, joten tryffeleistä tuli matalia. Neuvoisin myös saman tien tekemään tupla-annoksen etenkin, jos haluaa isoja tryffeleitä. Nämä tosin ovat aika makeita, joten tällaiset hieman pienemmätkin varmasti toimivat hyvin.
Suklaat neuvotaan säilyttämään jääkaapissa ja niinkuin kaikki tryffelit, nämäkin sulavat sormissa aika äkkiä. Belgian suklaavalmistajat neuvovat säilyttämään tuoreita konvehteja enintään viikon (ideaalilämpötila olisi 15-18 celsiusta) mutta epäilen, että nämä jääkaapissa niin kauaa säilyvät. ;)
Käytin tryffelimassaan hieman enemmän glögiä, mitä tuossa mainitaan - ehkäpä n. 4 ruokalusikallista sitä loppuenlopuksi meni. En nimittäin oikein saanut glögin makua kahdesta lusikallisesta.
Lopputulos: namia itsetehtyä yllättävän helposti!
Seuraava joulun leivontaprojekti on muuten ranskalainen jouluhalko!
Dom ser smaskiga ut! Man blir riktigt sötsugen sa här pa kvällskvisten! God natt!
VastaaPoistaKiitos paljon vastauksestasi! Vähän epäilinkin, että kyse on teelusikasta tölkin sijaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä, kuinka hunajaisia tyrffeleistä on tarkoitus tulla.;)
VastaaPoistaBlogisi on muuten merveilleux! Vaikutat todella mukavalta ja fiksulta ja kirjoitat kiinnostavista aiheista. Mukavaa joulua!:)
T: Hunaja-anonyymi;)
Sofia de var jättelätta och snabba att laga, rekommenderas! :)
VastaaPoistaKiitos paljon "hunaja-anonyymi" (hih!) kauniista sanoistasi! Kiva, että höpinäni jaksavat kiinnostaa!
Rauhallista joulua molemmille aatonaaton puuhastelujen keskeltä!