maanantai 3. lokakuuta 2011

Crème Brûlée sans four / avec groseilles rouges


Photo & Video Sharing by SmugMug


Viikonlopun kauppareissulla silmiin osui crème brûlée-pakkaus, jonka luulin olevan valmis syötäväksi sellaisenaan. Paketista paljastui kuitenkin pieni tee-se-itse setti: kaksi lasipurkkia, ruskeaa sokeria ja ohje laittaa kipot uuniin grillivastuksen alle. No, sitä uuniahan ei löydy, joten mikrotin purkin kylmän rauhallisesti ja kyllä siitä pinnasta hieman rapea tulikin! Kaveriksi ostin punaherukoita, joista tein pienen kastikkeen. (siivilää ei myöskään löydy, hence the roskat)

Täällä on kaupoissa paljon erilaisia valmiita jälkiruoka-annoksia. Tiramisut, suklaamousset ja pannacotat löytyvät pientenkin kauppojen hyllyiltä ja isoissa kaupoissa tulee jo sokerihumalaan pelkästä hyllyn silmäilystä!

Tarkat ovat ehkä huomanneet, ettei karppailuni kauan kestänyt. Tajusin, että minulla on täällä niin pieni hetki aikaa enää jäljellä, etten halua kieltää itseltäni kaikkia herkkuja, joita Suomesta ei kuitenkaan saa. Olen siis mielummin vielä hetken onnellinen ja lihava kuin laiha ja pottuuntunut ;)

4 kommenttia:

 1. Oi nam!! Creme brulee on yksi suosikkijälkkärini, mutta en ole koskaan tehnyt sellaista itse. Ajatus omasta, pienestä liekittimestä kyllä kiehtoo ;D Toinen suosikki onkin sitten tiramisu... voi kuola miten alkoikin nyt tekeen mieli. Onneks on tummaa suklata ensihätään!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, olisi aika huippua omistaa liekitin, veisi kokkailun aivan uudelle tasolle :D

  Tiramisu on tosiaan todella suosittua täällä, tekevät siitä usein belgialaisen versionsa Speculoos-keksipohjaan. (vähän kuin meidän joulupiparit) Ja hyvää on! :)

  VastaaPoista
 3. Så länge du inte som jag får sjuk mage så fort jag tar tillbaka något som innehåller stärkelse så är det väl bara att njuta :)

  VastaaPoista
 4. Jag mår nog också bättre utan det men tack o lov tål jag ännu ganska bra t.ex bröd och pasta, bara jag inte äter det typ till varje måltid. Men magen märker nog skillnaden genast, tyvärr...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...