keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Art Art Art!

Huomenna tentin viimeisen kurssin toisesta sivuaineestani, taidehistoriasta, aiheesta moderni taide. Myönnän, että minulla oli ennakkoluuloja modernista taiteesta, ja voinkin sanoa, etten ennen kurssia oikein ymmärtänyt mistä siinä on kyse. Kurssit vuoden aikana ovat opettaneet tosi paljon, tuoneet yleissivistystä ja ymmärrystä taiteeseen.

Tässä muutama suosikkini maalaustaiteen osalta, suurinpiirteisessä aikajärjestyksessä

Romantiikka:

Théodore Géricault'n portretit mielisairaista (1821-24)Impressionismi:
Edgar Degas: Prima Ballerina (1876)Expressionismi:
Oskar Kokoschka: The Bride of the Wind (1914)1900-luvulta on todella vaikea valita vain muutama työ!

Marc Chagall: I and the Village (1911)Surrealisteista suosikkini ovat Joan Miró (Composition, 1933) ja René Magritte (Golconde, 1953), josta olen pitänyt jo lapsesta lähtien.
Brysselissä on menossa Magritten näyttely ja yritänkin päästä sitä katsomaan toukokuussa kun menen kummityttöni First Communion-juhlaan.

Värikenttämaalareista ehdoton suosikkini on synkkä Mark Rothko (White and greens in blue, 1957; Rust and blue, 1953)Opiskelun ohella olen valmistautunut vappuun! Suurin osa ruokahankinnoista on tehty mutta mulla ei ole hajuakaan mitä laitan päälleni, etenkin jos on kovin kylmä ja vettä tulee taivaan täydeltä. Mekko taitaa siis jäädä kaappiin, mutta onneksi on uutta mintunvihreää kynsilakkaa, joka saa piristää asua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...