Bûche de Noël on ranskankielisissä maissa joululeivonnainen, joka päällystetään suklaakreemillä. Tämän hauskan ja maistuvan suomalaisversion bongasin äidin legendaarisesta reseptimapista, jonkun kotimaisen naistenlehden joululiitteestä. Halkokakun sisällä on ihan tavallinen kääretorttupohja, jonka päälle levitin aprikoosihilloa ja Viola-tuorejuustoa, johon olin sekoittanut hieman tomusokeria ja rahkaa. Kakku rullalle ja päälle voikreemiä ja valkoista marsipaania. Innostuin "hieman" tuon suklaan kanssa ja sitähän meni aivan liikaa kakun päälle. Eihän tuo nyt enää näytä yhtään koivuhalolta...! No, hyvältä se silti maistui, njam!
Nyt viimeisetkin joulunrippeet on korjattu pois ja intoilen jo kovasti kevään tulosta. Ennen keväisiä juttuja vielä muutama ajatus jouluun kuvien muodossa: liityimme metsänystävien joukkoon ja ostimme ensimmäisen kerran muovikuusen! Tällaisia koristeita siinä sitten roikkui.
Vihreät sydämet ja valkoiset kyyhkyset ovat perinnekoristeet - ilman niitä joulukuusi ei vain ole joulukuusi. Jos nämä koristeet häviäisivät tai menisivät rikki niin vuodattaisin kyllä monta kyyneltä. Ovat niin kauniit ja tärkeät.
Nuotit olen saanut kummitädiltäni lahjaksi ja ne kuuluvat suosikkikoristeisiini. Punahameinen keijutyttö taas on matkamuisto Wienistä loppuvuodesta 2008, jossa vietimme "tyttöjen viikonlopun" äitini kanssa. Muuten kuusessa roikkui lasipalloja, kristallienkeleitä sekä valkoisia kangasenkeleitä.
Tiedän, että olen joulun aikaan ollut laiska päivittäjä mutta eiköhän asiaan tule muutos kunhan vain pääsen uuteen kotiini ja takaisin arkirytmiin! Touhukasta tiistaita kaikille!
Den ser smaskig ut! Skulle gärna smaka en bit!
VastaaPoista