keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

UNESCOn maailmanperintökohde Verla

Viime viikonloppuna Lappeenrannassa työskentelevä ystäväni S. vieraili meillä Kouvolassa. Lauantain vietimme kaupungissa mutta sunnuntaina huristelimme Jaalaan tutustumaan Verlan vanhaan pahvitehtaaseen. Olen jo monena kesänä halunnut tehdä kesäretken Verlaan, mutta aina se on jäänyt. Nyt näin tilaisuuteni tulleen..

Verla Unesco SiteTehdasalue on kaunis ja punatiilinen tehdasrakennus todella upea yksityiskohtineen. Itse museon puolella ei saa valokuvata, joten jokaisen pitää itse käydä katsomassa, miltä siellä näyttää. Kierros oli tosi mielenkiintoinen ja saimmekin ihan yksityisopastuksen på svenska! Oikein hyvää palvelua, 10 poäng!

Verlassa on myös pieniä käsityöpuoteja, kahvila sekä viinitupa! Nautimme ihanat kotitekoiset munkkirinkilät ja Verlan vadelmalimonadia. Alimmassa kuvassa kaunis ystäväni S.Verlassa pääsee myös nauttimaan luonnosta. Luontopolkuja riittää ja vesireittejä pitkin pääsee myös Repoveden kansallispuistoon. Ei siis mikään hassumpi kotimaan lomakohde! Ainiin, ja mainitsinko jo sen viinituvan..? ;)

2 kommenttia:

  1. Oih, kotoisaa. Isäni puoli suvusta asuu Valkealassa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sitten varmaan aika suuri todennäköisyys, että meillä on yhteisiä tuttuja. Äiti Valkealassa kasvanut ja hänen puolen sukulaiset suurimmaksi osaksi edelleen siellä. :) Pohjois-Kymenlaakso rules!! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...