tiistai 18. kesäkuuta 2013

Adjö Google Reader

Varmasti monet jo tietävätkin, että Google Reader lakkaa pian olemasta. Googlen kesäsiivouksessa se päätettiin lopettaa, joten pian = heinäkuun alusta, blogien seuraamiseen tarvitaan joku toinen palvelu.

Sinistä huvimajaa voi jatkossakin seurata sekä Bloglovinin että Facebookin kautta. Myös blogilistalta blogini löytyy. Itse siirsin linkkini talteen Feedlyyn, joka vaikuttaa oikein järkevältä palvelulta.


Google Readerissa oli mukavan helppo kirjautua blogin lukijaksi suoraan sivulta, muutamalla klikkauksella. Vielä en ole törmännyt yhtä helppoon palveluun, joten vihjatkaa siis ihmeessä, jos olette löytäneet jonkun kätevän tavan laittaa blogilinkit talteen ja kirjautua lukijaksi! :)

7 kommenttia:

 1. Olipa ikävä uutinen ! Itse en ollut vielä kuullut tästä. On niin helppo olla lukija readerin kautta, samalla kun itse kirjautuu bloggeriin, näkee luettavien blogejen päivitykset. Blogilistaa ja bloglovina olen käyttänyt vain niiden blogejen lukemiseen, joita luen harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samalla tavalla olen minäkin noita palveluja käyttänyt, mutta pitää opetella varmaankin uusi tyyli: josko tuo Feedly ajaisi saman asian. Saa nähdä, miltä muutos sitten ihan konkreettisesti näyttää heinäkuun alussa. Nyt on tietoa ollut vielä aika vähän, miten esim. Bloggerin hallintapaneeli muuttuu.

   Poista
 2. Niin ja aloitin lukemaan blogiasi bloglovin kautta :)

  VastaaPoista
 3. Ärsyttävää! Minäkään en tiennyt tästä, plääh... No, minulla suurin osa blogeista päivittyy tuossa oman blogin blogilistassa, vaan päivittyyköhän sekään enää... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tulkitsin eri lähteitä oikein, niin blogspotissa olevat blogit pitäisi vielä näkyä listalla. Kysymysmerkkejä olivat sitten wordpress-pohjaiset ja muut. Tylsää, että tietoa on niin niukasti, kun yritin tehdä vähän tutkimustyötä.

   Poista
 4. Aiheuttaa tosiaan päänvaivaa tämä. Musta google reader oli tosi näppärä enkä mä ole käyttänyt esimerkiksi blogilistaa lainkaan... Pitää katsoa, josko tuo feedly sopisi mulle paremmin. Onko jatkossa siis niin, että kun kirjaudun bloggeriin en näe sieltäkään lukemiani blogeja? Kysyy ei-tekniikka-ihminen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin asiaa vielä lisää ja ilmeisesti kukaan ei oikein tiedä tarkasti, mitä esim. Bloggerin käyttöliittymälle tapahtuu... Muutoksen takana on ilmiselvästi Googlen halu ohjata käyttäjiä Google Plussaan. Yhdellä sivulla epäiltiin, että lukulista säilyisi ainakin jossain muodossa mutta esim. lukijawidget/-lista katoaisi. Tämän takia pistin nyt omat linkkini tuonne Feedlyyn turvaan, kaiken varalta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...