sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Glögitryffelit / Joulu 2011

Mukavaa sunnuntai-iltaa koti-Suomesta! Laukkujen purkaminen on pahasti vaiheessa, mutta en malta olla kertomatta joulumme ensimmäisestä projektista, joka toteutetaan huomenna.

Sunnuntain Hufvudstadsbladetissa oli nimittäin ohje glögitryffeleille!



Bild och recept från HBL.fi/livsstil

20 tryffeliin tarvitset
* 200 g tummaa suklaata
* 1 dl kuohukermaa
* 25 g voita
* 1 tlk hunajaa
* 2 rkl voimakasta (punaviini)glögiä (starkvinsglögg)
* kaakaojauhetta tryffeleiden kuorruttamiseen

Kerma, hunaja ja voi kiehautetaan kattilassa ja sekaan paloitellaan suklaa. Seos tasoitetaan sauvasekoittimella, jonka jälkeen sekaan lisätään glögi. Seos kaadetaan muovikelmulla vuorattuun vuokaan (noin 12*18 cm)ja annetaan jäähtyä ja kovettua vähintään 3-4 tuntia jääkaapissa. HBL vinkkaa myös, että kovettuneet tryffelit saa helpommin leikattua paloiksi jos ne leikkaa kuumaan veteen kastetulla veitsellä. (veitsi kuivataan ja puhdistetaan joka palan jälkeen) Kun tryffelit on saatu leikattua sopivan kokoisiksi, ne kieritellään kaakaojauheessa.

Ajattelimme kokeilla tähän reseptiin Blossan kahviglögiä - ehkäpä tryffelit saisivat siitä myös hieman kahvin makua. Eli tänä jouluna ei ainakaan makeasta tule puutetta kun lentokentältä nappasin mukaani vielä hieman belgialaista suklaata. Tietysti myös Juhlapöydän konvehdit kuuluvat jouluun, mutta silti haluan kokeilla tätä glögitryffeliohjetta, se vaikuttaa niin ihanalta ja etenkin helpolta!

Toinen projekti on sitten perunalaatikon teko - ensimmäistä kertaa aijon itse kokeilla, saanko perunat imeltymään vai menevätkö ne alkoholiksi... Wish me luck! Raportoin sitten lopputuloksesta... :)

7 kommenttia:

  1. Voi äiti nuo näyttää kyllä niiiin syötäviltä!!!

    Ja TERVETULOA Suomeen!!! :)

    VastaaPoista
  2. Hur känns det att vara hemma i Finland igen. Säkert konstigt. Vi har ledsamt efter dig här i mellan Europa! Du hör hemma här, maailman nainen! Kramis.

    VastaaPoista
  3. Oih kun näyttää hyvältä. Olen kyllä aika äimänä, kuinka tuo resepti voi olla noin yksinkertainen. Jotenkin olen kuvittelit, että tryffelien valmistus olisi vaan ammattileipurien hommaa. Mäkin taidan kokeilla. Kiitos, kun jaoit reseptin lukijoiden kanssa. Kerro sitten kuinka kävi.

    VastaaPoista
  4. Cherry, kiitos! Laitoin juuri äsken tryffelit jääkaappiin jäähtymään mutta "taikina" eli suklaa-kerma-voi-glögi-sekoitus maistui jo tosi herkulliselta! ;)

    Sofia, har alltid firat jul hos mina föräldrar så just nu känns det bara skönt (och normalt) att vara hemma=i mitt barndomshem. Men jag märkte redan tidigare på dagen att jag samtidigt saknar Bryssel, jag trivdes nog jättebra där! Här är så mörkt och allt kostar massor...!

    Linda, juuri tuon reseptin helppouden takia haluttiin äipän kanssa näitä kokeilla! Laitettiin tosiaan Blossan kahviglögiä sinne sekaan, saas nähdä miltä valmiit konvehdit maistuvat! Raportoin sitten... :)

    Kiitos paljon kommenteistanne leidit! :)

    VastaaPoista
  5. kuulostaapas hyvältä reseptiltä :) Raportoi sitten, miltä maistuivat. Pitää itse ehkä kokeilla kans välipäivinä.

    VastaaPoista
  6. Hei! Ohje kuulostaa mainiolta! Vuorossa ehkä blogihistoriasi tyhmin kysymys, mutta tarkoittaako "tlk" ohjeessa teelusikkaa vai tölkkiä?:) Osaisitko muuten arvioida, kuinka kauan tryffelit säilyvät jääkaapissa? Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Raporttia juuri tulossa!

    Ja anonyymi, ei todellakaan ole tyhmä kysymys. Päin vastoin kiitos, että huomasit tuon mokan!!! Siis suomeksihan teelusikka lyhennetään tl ja tölkki tlk... suomensin nopsaan tuon HBL:n reseptin enkä itse huomannut mitään outoa lyhennyksissä! :/

    Belgiassa opin, että tuore suklaa pitäisi säilyttää 15-18 c lämpötilassa ja se säilyy noin viikon. Nämä itsetehdyt neuvotaan ohjeessa pitämään jääkaapissa ja uskoisin, että ne siellä ainakin sen viikon säilyvät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...