sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Vaalit

Cillah'n inspiroiva kirjoitus vaalipäivästä sai ihon kananlihalle!

Olen aivan samaa mieltä Cillah'n kanssa - on etuoikeus, että saamme äänestää vapaasti ja rauhassa, ilman vainoa, väkivallan uhkaa tai tunnetta, että äänemme ei kuitenkaan vaikuta vaalitulokseen.

Äänestäminen on aina ollut itsestäänselvyys minulle ja olen myös ollut laskemassa ääniä vuoden 2003 vaaleissa, jolloin olin juuri ja juuri ehtinyt täyttää 18 vuotta.

Tänä vuonna äänestin ensimmäistä kertaa ulkomailla, ja vaikka itse tapahtuma oli kovin rutiininomainen niin kyllä tunsin ylpeyttä ihan siitä syystä, että äänestäminen oli mahdollista! Toinen iloinen asia oli äänestysvilkkaus: ulkoministeriön mukaan Belgiassa (Brysselissä ja Antwerpenissä oli äänestyspaikat) annettiin 1271 ääntä!

Totta, mutisin aiemmin, että valinta oli kovin vaikeaa, mutta kyllä se ehdokas sieltä löytyi! Kymen ehdokkailta olisin vielä peräänkuuluttanut reippaampaa sosiaalisen median käyttöä. Kun en itse päässyt paikan päälle haastattelemaan kandidaatteja, olisivat YouTube-videot tehneet ison vaikutuksen ja varmasti helpottaneet valintaa. Nettisivujen perusteella kun ei vaan saa tarpeeksi hyvää kuvaa ehdokkaista, etenkään, kun osalta löytyi sivuilta vain muutama hassu rivi tekstiä.

Nyt on ääni kuitenkin annettu, ja odotankin innolla ja jännityksellä illan äänestystulosta! Täällä Brysselissäkin järjestetään vaalivalvojaiset, mutta taidan jäädä kotisohvalle jännäämään tulosta. Harmi, etten tajunnut ostaa merimieskirkolta yhtään Fazer-suklaata...!!

3 kommenttia:

 1. :) Även om resultatet kanske inte alltid blir så som man hade önskat, så hade vi iallafall en röst. Med tanke på den uppståndelse det blivit efter Sannf.'s vinst så är det också bra att vi är i just Finland. De motrörelser som redan bildats mot Sannf. skulle kunna ha otäcka motsvarigheter i ett land med annorlunda politiska traditioner...

  VastaaPoista
 2. Åhå... nu skrev jag under med "Camilla". Cillah menade jag ju. För att undvika förvirring :) Svårt att hålla reda på i vilka kretsar man använder vilket namn. Haha.

  VastaaPoista
 3. Du kan också skriva Camilla, man ser ju från webadressen vilken Camilla det är fråga om :)

  Och så sant så sant, man behöver inte vara rädd för att vara emot sannf. Och så hade ALLA i Finland en röst och folket har talat. Kanske resultatet aktiverar nu den motsatta sidan också; själv tänker jag t.ex bli medlem i SETA. (about time, faktiskt, vet inte varför jag inte gjort det tidigare...)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...