tiistai 26. huhtikuuta 2011

Positive Flow Bee House

Minulla on uusi harrastus: puutarhan hoito!

Talo, jossa asun on kolmekerroksinen, alueelle tyypillinen kivitalo 1900-luvun alusta. Itse asun siis kattohuoneistossa (about 50m2) mutta alakerran asunnot ovat remontin takia tyhjillään. Taloon kuuluu myös komea takapiha, josta näette osan kissapostauksessa. Piha on suorakaiteen muotoinen; perällä on vanha kyyhkyslakka, joka nyt toimii varastona, keskellä nurmikenttää, ja vielä kivan kokoinen katettu osio.

Vuokraisännältäni (siskoni mies) sain luvan käyttää takapihaa ihan vapaasti ja nyt Pääsiäisenä aloitimmekin äitini kanssa puutarhan laittamisen kesäkuntoon.

Pihahan on tietysti päässyt rapistumaan kun sitä ei vähään aikaan ole hoidettu, ja nurmikenttään ja kyyhkyslakkaan en edes aijo koskea. Kuitenkin näillä näkymin olen täällä vain vuoden loppuun eikä piha edes loppuen lopuksi ole "minun", niin tuntuu turhalta laittaa liikaa aikaa ja rahaa paikkaan.

Kuitenkin jotain pientä sitä haluaa silmäniloksi: ostimmekin kukkia ja siemeniä, yhteen ruukkuun istutimme Luomu-yrttejä, ja tänään hain vielä terassipöydän ja kauniin lyhdyn kesäolohuoneeseeni.

Nyt kuitenkin lähden pystyttämään tämän


kuvat Positive Flow, kiitän lainasta!

Pomoni sai tämän Positive Flow Bee Housen lahjaksi, mutta kerran hänellä ei ole mahdollisuutta pystyttää omaa miniekosysteemiään, sain minä hienon paketin omakseni! Kyseessä on siis "ötökänhoukutin" - kukkapenkki, joka houkuttelee mm. perhosia ja mehiläisiä, jotka ovat tärkeitä lenkkejä ekosysteemissä. Hökötys voitti European Design Awardin toissa vuonna ja on irlantilaista designia.

Pakettista löytyy mm. ihanaa Kosmoskukkaa - siemenet ovat kiinni noissa puukorteissa, jotka toimivat toisaalta kukkien kasvun tukena, myös silmänilona kunnes kukat lähtevät kasvamaan.

Olen aika innoissani nyt puutarhaprojektistani ja tulenkin varmasti raportoimaan ahkerasti kasvun edistymisestä.

Day 2 siemenpurkeissa ei vielä mitään elonmerkkiä mutta yritit (rosmariini, basilika, korianteri) näyttävät hyvinvoivilta.

2 kommenttia:

 1. Heippa!

  Tajusin, että voinhan tulla täältä sinun elämääsi kurkistamaan :) (kysyin äsken blogissani, että mitä oikein puuhailet Brysselissä)

  VastaaPoista
 2. Hih, kiva kun tulit kurkistamaan. :)

  Tosiaan tämä mun oma blogini on pieni harrastukseni, ja kavereille ja sukulaisille tapa seurata, mitä täällä puuhailen.

  Mukavaa Vappuviikkoa Suomeen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...