sunnuntai 19. elokuuta 2012

Rapujuhlainspis

Enpä olisi arvannut, että inspiraatiokuvia rapujuhliin (tyylikkäisiin sellaisiin) olisi niin vaikea löytää! Kyllä, juhlissa pitää olla huumoria ja hassuja hattuja, mutta haluan silti kattauksesta ja menusta tyylikkään, ajankohtaan sopivan ja helposti, uusia astioita ostamatta toteutettavan! ;)

Photo & Video Sharing by SmugMug
Photos via My Pinterest Board

Perinteisestihän rapuja syödään paahtoleivän päällä mutta pelkillä toasteilla maha ei täyty. Rapujuhlien ruokalistaan kuuluu siis yleensä myös herkullisia alku-, väli- ja jälkiruokia. 

Yksi suosikki on juustopiiras tehtynä Västerbottensost-juustoon (västerbottenspaj). Piiraan kanssa sopisi tietysti raikas salaatti vaikkapa hunajamelonin kera. Olipa uusimmassa Lantliv-lehdessä tehty rapujuhliin myös prosciuttoon käärittyjä meloninviipaleita. Pinterestissä mielenkiinnon herätti kuitenkin nuo pikkupizzat kantarelleillä. Nehän ovat juuri tämänhetkisen vuodenajan herkkua, ja enpä ole koskaan keksinyt yhdistää kesäkurpitsaa ja keltavahveroita! Resepti löytyy muuten täältä på svenska.

Entäpä sitten se kattaus? Omistan lähinnä Iittalaa, joten pöytään päättyy Essence-laseja ja 24h-sarjaa. Riippuen lopullisesta vierasmäärästä, täytyy pöytää täydentää "arkilautasilla" eli Kermansaven Oliivi-sarjalla. Pöytäliinaksi meinaan virittää muutaman valkoisen lakanan ja erilaisiin pulloihin laitan kynttilöitä ja kukkia, kuten ylläolevassa kuvassa. Sainpa kattaukseen mökiltämme vielä pari painavaa valkoista tiiliskiveäkin, joiden päälle päätyy todennäköisesti tarjottavat ruoat.

Tällaisia suunnitelmia tässä vaiheessa! Onneksi juhlat ovat vasta monen viikonlopun päästä, joten tässä on vielä aikaa etsiskellä inspiraatiota. Ainiin, tässä vielä mallia Ruotsinmaalta (oldie, but a goodie)

Ja wau, teitä lukijoita on jo 50! Miten ihmeessä niin pääsi käymään? Tervetuloa uusille lukijoille, ihanaa, että olette täällä! :))

8 kommenttia:

  1. Olipas hauska video :D. Voi kuinka kauniita juttuja olet löytänyt. En ole koskaan syönyt rapuja, katkarapuja laitettiin Norjassa paahtoleivän päälle + majoneesia ja jotain muutakin, en enää muista mitä.

    Mukavia juhlia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eikö? Hey Baberiballa on muitakin hauskoja juttuja, mutta suosikkini on tämä Familjen :D Ja sopivasti sieltä löytyi rapujuhlasketsi!

      Juu tuo paahtis+majoneesi taitaa olla se perinteisin tyyli syödä rapuja. Teen varmaan tuollaisen Västerbottenspaj'n, salaattia ja jotain herkullista jälkkäriä sitten vielä lisäksi.

      Poista
  2. Hih, hauska video ;)! Oi, en ole ollut pariin vuoteen rapujuhlissa, ehkäpä sellaiset voisi joskus itsekin järkätä. Mun isän sisko on aivan pro järjestämään rapujuhlia, saisipa taas kutsun sinne ;)- täytyy vinkata serkulle.

    Mukavia suunnitteluhetkiä! Ja hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Minna, toivottavasti viikko on alkanut mukavissa merkeissä!

      Minä en myöskään ole ollut rapujuhlissa piiiitkään aikaan, joten nyt päätin ryhdistäytyä ja kutsua ystävät juhlimaan. Toivottavasti serkkusi järjestää myös tänä vuonna juhlat, niin pääset herkuttelemaan hyvässä seurassa!

      Poista
  3. Hah, tosi hyvä tuo video. Muistelen kaiholla entisen kollegan rapujuhlia, joissa neljää naista varten oli satakunta rapua! Yhtenä vuonna sain ahmimisen loppupuolella sitten allergisen reaktion enkä sen jälkeen ole voinut syödä kuin ihan muutaman ravun illassa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hey Baberiba ja Familjen on kyllä niin hauska :D

      Tosi harmi, jos ravut aiheuttavat nykyään allergisen reaktion! Mutta kiva, jos sentään muutaman punakuoren voit syödä! Ja onneksi juhlissa tarjotaan yleensä muutakin, kuin pelkkiä rapuja - onneksi juomalauluja voi laulaa vaikkei rapuja syökään ;)

      Poista
  4. Eilisissä häissä tarjottiin alkupalana juurikin tuota Västerbottensost-juustosta tehtyä piirakkaa muikunmädin, crème fraichen ja punasipulin kanssa. Oli ihan älyttömän hyvää.

    Niin ja meidän rapujuhlissa elokuun alussa tarjottiin ennen rapuja pieniä sienipiiraita (kanttarelleistä) ja pieniä pizzan palasia (kinkku-ananas). Jälkkäriksi taasen oli marjoja, mustikkaa ja vadelmaa kermavaahdon kera, joka oli maustettu fariinisokerilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohlala kuulostaa ihanalta, sekä Västerbottenspaj että sienipiiraat! Juustopiirashan tulee suht helposti, joten sen kaveriksi voisi hyvin tehdä vielä pieniä sienipizzoja/-piiraita. Ja jälkkäriksi tosiaan olisi kiva käyttää kauden marjoja - juhlat ovat syyskuun lopulla (ei löydetty aiempaa sopivaa viikonloppua!) joten ehkäpä puolukoitakin saattaisi jo saada.

      Aijai, tällaisia juhlia on niin kiva suunnitella! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...