tiistai 21. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka, versio 12087362

Photo & Video Sharing by SmugMug


Taas se on todistettu: less is more! Kaikkein paras mustikkapiiras tänä vuonna syntyi perusraaka-aineista muutamassa hetkessä. Olen eilen ja tänään parannellut yllättäen turvonnutta vasenta silmäluomea, mutta tänään en jaksanut enää levätä koko päivää, vaan pyöräytin nopeasti jääkaapissa olevista mustikoista piiraan. 

Pohjassa on 100g margariinia, 1dl sokeria, 1 kananmuna, 2 dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja hyppysellinen vaniljasokeria. Pohjan päälle levitin ystäväni Minnan tekemää ihanaa mustikkahilloa, sen päälle purkillisen kermaviiliä ja tämän päälle sitten tuoreet mustikat. Tämä yksinkertainen resepti voittaa mielestäni kaikki aiemmin kokeilemat reseptit - salaisuus on varmasti mustikkahillon ja kermaviilin liitosta!


Noniin, nyt lupaan, etten tänä vuonna postaa enää yhtään kuvaa mustikkapiirakasta! ;)

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Todellakin! Ja aivan älyttömän hyvää se sun hillo! Njam! :)

      Poista
  2. Voipohja se olla pitää :). Kermaviili + mustikka muropohjaan on kyllä ihana yhistelmä. Vaniljasokeria kantsii laittaa sen kermaviilin sekaan. Aikoihin en ollu tehny mustikkapiirasta ja nyt tainnut tehä niitä jo kolme reilun viikon sisällä. NAM :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia perinteisiä suomalaisia herkkuja ei kyllä voita mikään! :)

      Poista
  3. Blåbärspaj är måhända det godaste bakverket ever. Jag kan aldrig, aldrig tröttna det.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jag är helt av samma åsikt. Slår alla världens macaron-bakelser och gräddtårtor. (fast ibland kan de också vara riktigt goda ;) )

      Poista
  4. Nej, nej matbilder är nagot sa härligt! Ingen lider av dessa bilder! Smaskens!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nå men bra så! Märkte att det på sistone blivit en hel del matbilder och dessutom en hel del bilder på blåbärspaj :D

      Poista
  5. Nyt alkoi tekemään aivan vastustamattoman paljon mustikkapiirasta ;)! Kyllä sellainen täytyy viikonloppuna tehdä! Onpa herkullisen näköisiä kuvia, maistan melkein suussani...OOOOoooooOOO ;)NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, onneksi mustikkapiirakka on niin helppo tehdä (siis olettaen, että mustikat on valmiiksi poimittu!) - tässä minun versiossani meni ehkä just ja just 15 min + sitten sen n. 30 min uunissa. Ja ei kun herkuttelemaan! :))

      Poista
  6. Nam, näyttää niiin hyvältä! Meillä jääkaapista löytyisi sopivasti niin mustikkahilloa kuin tuoreitakin mustikoita, joten reseptisi voisi olla kokeilemisen arvoinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä reseptillä tulee kyllä helposti hyvää, testaa ihmeessä! Ja kiitos kommentistasi, mukavaa alkavaa viikkoa Neiti M :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...