maanantai 6. toukokuuta 2013

Älä laihduta -päivä

Tiesittekö, että tänään vietetään Älä laihduta -päivää?

Syömishäiriöliitto SYLI:n sivuilta:

"Kansainvälinen Älä laihduta -päivä (International No Diet Day) tukee oikeutta voida hyvin koosta riippumatta. Päivä tähtää ennen kaikkea oman itsensä ja kehonsa hyväksymiseen sekä oman kokonsa arvostamiseen. Laihdutuskeskeinen kulttuurimme on luonut käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää. Älä laihduta -päivä antaa mahdollisuuden purkaa näitä ajatusrakennelmia ja luoda positiivisempaa, lempeämpää asennetta itseänsä kohtaan."

SYLI:n sivuilta löytyy myös seuraava lupaus

Jäin pohtimaan korttia pitkään - itse kun en juuri koskaan ole ollut tyytyväinen kroppaani. Tuntuu kuitenkin siltä, että uskaltaisin juuri nyt allekirjoittaa tämän lupauksen. Koska haluan olla terve ja jaksaa arjessa paremmin, minun tulee liikkua enemmän. Haluan muuttaa elämäntapojani terveemmiksi mutta olla itselleni superrankan alkuvuoden jälkeen myös armelias: löytää fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin tasapainon. Aloitan pienillä askeleilla ja totean:  Päivää juhlistin syömällä terveellisen mutta herkullisen salaatin lounaaksi ja käymällä RVP-jumpassa. Illan meinaan viettää hyvällä omalla tunnolla kisakatsomossa herkutellen vihreällä parsalla ja pekonilla! (LCHF-herkku!)

Hyvää Älä laihduta -päivää kaikille ja yritetään ainakin hyväksyä itsemme juuri sellaisina, kuin olemme!

♥ Petra

6 kommenttia:

 1. En tiennyt tällaisesta päivästä! En ole kyllä ikinä laihduttanut muutenkaan. :)
  Mun piti mennä tänään lenkille, mutta juuri äsken totesin kaverille, että taidankin sen sijaan ostaa leivoksen. Hmm, ehkä tämän päivän kunniaksi teen molemmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, aika hyvä suunnitelma! :)

   Mäkin kuulin tästä tapahtumasta ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

   Poista
 2. Sinä olet kaunis juuri sellaisena, kun sinä olet. <3
  Ja jos joku muu on toista mieltä, eikä hyväksy sinua sellaisena, kun sinä olet,
  niin se voipi painua hevon kuuseen silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mantraa pitäisikin toistella ja kyllähän minä siihen välillä uskonkin. Ystäväpiirissäni on kiertänyt tämä aivan mainio ja niin osuva meme. :D

   Poista
 3. Fina tankar, kära du! Om det är något min mage har lärt mig under det senaste halvåret är det att man ska lyssna på sin kropp och känna sig bekväm i den. Kroppen och själen hänger ihop mycket tajtare än vad jag tänkt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Helt sant! Och jag är så glad över att du börjat må bättre! Är säker på att både yogan och akupunkturen har påverkat men också den tiden som du har hamnat vila och ta det lugnt.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Thank you for commenting! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...